HAZA KULTÚRA Bánk bán nyomában – Felhívás!

Bánk bán nyomában – Felhívás!

1562
hirdetés

A Komáromi Jókai Színház valamint a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont színháztörténeti vetélkedőt szervez, melynek témája Katona József Bánk bán című tragédiája, Katona József élete, a darab keletkezéstörténete, utóélete, szövegváltozatai, valamint a magyar színjátszás kezdeti időszaka (1848-ig).

A vetélkedő, mely a 2017/18-as színházi évadban kerül megrendezésre, két fordulóból áll. Háromtagú, középiskolás diákokból álló csoportok jelentkezését várjuk ezen az e-mail címen: szinhaztorteneti.verseny@gmail.com. Egy iskolából több csoport is nevezhet. Jelentkezési határidő: 2018. január 26.

A vetélkedő első része írásos formában történik. Január végén jelenik meg az első feladat a színház weboldalán, a második pedig februárban kerül nyilvánosságra, de a bejelentkezett csoportoknak személyesen is eljuttatjuk a feladványokat.

A legjobb teljesítményt nyújtó csapatokat az írásbeli feladatok értékelése után meghívjuk a döntőre, melyre előreláthatóan 2018. május 4-én kerül sor a Komáromi Jókai Színházban. A győztes csapatok értékes tárgyi és könyvjutalomban részesülnek.

 

Ajánlott olvasmány:

Matúra sorozat – Katona József: Bánk bán

A további szakirodalmat a jelentkezést követően küldjük a csapatoknak.

 

További információ:

szinhaztorteneti.verseny@gmail.com

Komáromi Jókai Színház – Varga Emese – 0905/397816, vargaemese@gmail.com,

hirdetés
Previous articleKia Stonic 1.4 Platinum: Minimum a formájával nyerő!
Next articleVarga Tamás legyen Komárom következő polgármestere?