HAZA SPORT Az utolsó fordulóban bukta el tavaszi veretlenségét a KFC

Az utolsó fordulóban bukta el tavaszi veretlenségét a KFC

597
hirdetés

A II. liga utolsó fordulójában a KFC Vágbesztercére látogatott. A D1-es autópályán kialakult dugó miatt a komáromiak később érkeztek meg a mérkőzés helyszínére, így húsz perces késéssel veselkedhettek egymásnak a felek.

Úgy tűnt, hogy a komáromiak koncentrációját meg is viselte a késés. A 6. percben egy teljesen ártalmatlan helyzetben, a kapunak háttal álló Lukáš Slávikot a tizenhatos sarkánál Michal Horodník akasztotta. A megítélt büntetőhöz maga a sértett állt hozzá, tűpontos lövésének irányát kiérezte Laky László kapus, de hárítani nem tudott. A korai vezetésre reagálva több támadást is vezetett a Komárom, míg a hazaiak az ellentámadásra vagy a szokatlanul ingatag komáromi védelemre alapozva veszélyeztettek, ám mindkét oldalon hiányzott a kellő pontosság és a kapusok állták a labda útját, így újabb gól már nem született.

Már korábban tudni lehetett, hogy a KFC a harmadik helyen zárja a szezont, ami a legjobb szereplése a II. ligában. A Kassa elnöke, Dušan Trnka nemrég azt nyilatkozta, hogy a szezon elején Komáromtól várta, hogy a bajnoki cím megszerzésében a keletiek legnagyobb kihívója lesz. Ez nem volt egy irreális elvárás, mivel a KFC kerete a II. liga második legértékesebbje, de a KFC nem tudta megszorongatni az élmezőnyt: végül a bajnok Kassától 13, a meglepetésújonc Eperjestől pedig 9 ponttal maradt le. A KFC az előző szezonhoz képest 10 góllal és 6 ponttal szerzett kevesebbet. A lila-fehéreknek egész szezon során gondjaik akadtak a gólszerzéssel, amivel sem a nyáron igazolt, de kevés bizalmat kapó Matej Chorvát és Kalmár Benedek, sem a télen megváltóként érkező Miroslav Antal nem tudott segíteni. A KFC legjobb gólszerzője Németh Tamás lett 6 találattal, míg a legtöbb gólpasszt a kameruni Christian Nguidjol osztotta ki, aki egyúttal a kanadai táblázat legjobb komáromi játékosa is lett (5 gól, 5 assziszt). Meg kell azonban dicsérni a KFC védekezését. A szintén nyáron érkezett Dominik Špiriak érkeztével hárommal kevesebb gólt kaptak a komáromiak, valamint a lila-fehérek 12 meccset kapott gól nélkül hoztak le, ami eggyel több a tavalyihoz képest.

A Kassa feljutásával jövőre a II. ligában legfeljebb egy olyan csapat lesz, amely az élvonalba való feljutást reálisan megcélozhatja. Így a KFC ismét azzal a tudattal kezdi a következő szezont, hogy az elsődleges cél a feljutást, ill. rájátszást érő első két hely megszerzése lesz.

Konczer András

fotó: facebook (MŠK Pov. Bystrica)

hirdetés
Previous articleKomárom: A város megkezdte a szúnyoglárvák gyérítését
Next articleUkrajnai háború – Putyin gratulált az orosz erőknek Bahmut bevételéhez