HAZA HÍR-MIX Az MKP komáromi járási elnöksége nemet mondott a szakadároknak!

Az MKP komáromi járási elnöksége nemet mondott a szakadároknak!

894
hirdetés

KKJJA Most-Híd – MKP „összefogás” listáján szereplő emkápésok nem kaphatnak központi támogatást pártjuktól a választási kampányhoz!

Az MKP komáromi járási elnökségének legutóbbi ülésén, információink szerint elvi döntés született, miszerint az MKP pénzügyileg nem támogatja azokat, akik az előttünk álló önkormányzati választásokon beálltak a Híd mögé (alá?), lemondva arról, hogy megszerezhessék a többséget. Mint ismeretes, ez volt az ára annak, hogy Czíria Attila, aki Bastrnák Tibor expolgármester régi szövetségese, most a közös lista polgármesterjelöltje lehessen.

Úgy tűnik, hogy bár Komáromban Czíria Attilának, Petheő Attilának és a Bastrnák Tiborhoz kötődő gazdasági lobbinak sikerült megtorpedózniuk, hogy Stubendek László legyen az MKP polgármesterjelöltje, ez járási szinten már nem arat osztatlan sikert. Valószínűleg az MKP járási elnökségében is felmérték, hogy Czíria ezen lépése a felszámolás és az összeomlás határára sodorta az MKP országosan is egyik legfontosabb alapszervezetét. Ha Czíria és a közös lista győzne, akkor az MKP komáromi alapszervezete valószínűleg teljes mértékben a Híd befolyása alá kerülne, ami az elkövetkezendő parlamenti választások előtt nem tűnik túl kedvező opciónak. Az MKP komáromi szervezetét folyamatosan hagyják el, illetve vonulnak passzivitásba a meghatározó személyiségei. Akik maradtak, azok valószínűleg nem lesznek a megújulás arcai. Van közöttük vállalkozó, aki ellen rendőrségi vizsgálat folyik, volt állambiztonsági titkosügynök (ŠTB) és a Híd-Smer kapcsolataival büszkélkedő KOMVaK vezetőségi tag. Fennáll az a veszély, hogy a komáromi választók olyannyira kiábrándulnak az MKP-ból, hogy a parlamenti választásokon ez súlyos problémát okozhat. Ebben a kusza helyzetben – úgy tűnik – egyes józanul gondolkodó párttagok már felmérték, hogy a számukra legkisebb rossz az lenne, ha győzne Stubendek László, hiszen akkor megnyílna a lehetőség a komáromi alapszervezet újraalakítására. Az MKP járási elnökségének legutóbbi döntése mindenesetre ebbe az irányba mutat és teljes mértékben szembe helyezkedett Petheő Attilával, az MKP járási elnökével. Az már biztos, hogy a komáromi választások bármilyen eredménye nagy mértékben befolyásolja az MKP további sorsát, akár országos mértékben is.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleSzlovákiába látogat Angela Merkel
Next articleKóczán Mór Napok tizedik alkalommal