HAZA HÍR-MIX Az MBK Rieker a negyedik helyért vív ádáz harcot Zoboralján

Az MBK Rieker a negyedik helyért vív ádáz harcot Zoboralján

1207
hirdetés

Az már biztos, hogy pozitív mérleggel zárja a március 1-jén végződő alapszakaszt az MBK Rieker Komárom a szlovák kosárlabda extraligában. Kérdés azonban, hogy a 35. forduló előtt az ötödik helyen álló együttes hátralevő két fordulóban tud-e annyi pontot gyűjteni, hogy odaérjen a több szempontból is fontos negyedik helyre.

Ebben a harcban a komáromiak legnagyobb vetélytársa a hét elején, Léván győzedelmeskedő Svit, amely így két győzelemmel tudhat többet az MBK Riekernél. Ez pedig azt jelenti, hogy Komáromnak nemcsak február 26-án (azaz ma este) idegenben a Nyitrabánya ellen kellene nyernie, hanem – miközben a Svit veszít otthon a Nyitra ellen – az utolsó fordulóban, hazai pályán az iglói együttes ellen is. Ez utóbbi, mármint a szepesiek legyőzése nem okozhat gondot, az MBK március 1-jei ellenfele ugyanis mindössze három győzelemmel a tabella végén szerénykedik.
Jóval nehezebb mérkőzésre számíthatnak Nyitrabányán, ahol ebben az idényben, december 4-én már megfordultak, akkor azonban öt ponttal, 81-86-ra alulmaradtak. Ugyanakkor bizakodásra adhat okot a komáromiak részéről, hogy ismerik a győzelmi receptet riválisuk ellen: a szezon során előbb 83-74-re, majd januárban 92-72-re verték el a bányászokat – igaz, mindkét alkalommal saját közönségük előtt játszhattak.
A dél-szlovákiai csapat mindenestre nagyon oda szeretne kerülni az alapszakasz negyedik helyére (új irányítót igazoltak a múlt héten Krsto Bjelica személyében), ez ugyanis azt jelentené, hogy a rájátszásban legalább egyszer (az első körben) hazai pályán kezdhetnek, és ha hazai pálya, akkor mindenképpen a Svittel, amely azonban még a harmadik Nyitrát is megelőzheti (az alapszakasz utolsó fordulójában, keleten találkozik a két csapat). Ez esetben Komárom biztosan marad az ötödik helyen és a rájátszást idegenben kezdi.

A 35. forduló további mérkőzései:
EDYMAX SPU Nyitra – BC Privigye
BK 04 AC LB Igló – BK Inter Incheba Pozsony
36. (utolsó ) forduló:
Svit – Nyitra
Privigye – Nyitrabánya
MBK Rieker Komárom – Igló
Besztercebánya – Léva

lm, Felvidék.ma
Fotó: mbkkom.sk

hirdetés
Previous articleA pozsonyi kormányhoz fordultak az állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok
Next articlePapír országban papírdemokrácia – sem!