HAZA KULTÚRA A zene szárnyán – fülbemászó dallamokkal és hangulatfokozó fotókkal

A zene szárnyán – fülbemászó dallamokkal és hangulatfokozó fotókkal

703
hirdetés

„Szeressük egymást, gyerekek, a szív a legszebb kincs…“ – hangzott fel augusztus 12-én este a komáromi Európa-udvarban a fúvószenét a fotóművészettel nagyszerűen ötvöző esemény vége felé Seress Rezső örökzöld dala, amit a hosszasan zúgó állótaps hatására ráadás követett. A Komáromi Regionális Művelődési Központ által szervezett ingyenes rendezvényen Galánta Város Fúvószenekarának és a komáromi Vidám Fiúk fúvószenekarnak, valamint a többszörös díjnyertes Helios Fotóklub fényíróinak jutott a főszerep.  

A hallgatóság állótapssal köszönte meg a művészi élményt

Nem panaszkodhatnak a komáromiak és a városban időző turisták, hiszen a hétvégeken rendszerint több helyszínen váltják egymást a jobbnál jobb zenekarok és szólisták ingyenes koncertjei. Pénteken előbb a dunaszerdahelyi Shadows Club  a legendás 60-as évek kiváló gitárjátékát idézte fel a Klapka téren, majd az Európa-udvarban Kovács Koppány, a somorjai Rómeó Vérzik zenekar tehetséges frontemberének Életpercek című összeállítását élvezhettük. Aztán visszatérhettünk Klapka honvédtábornok szobrához, amely tövében a 2020-ban felvidéki és magyarországi zenészekből alakult Apák együttes változatos repertoárjában a saját szerzeményeik és dalfeldolgozásaik kerültek terítékre. Akinek pedig mindez kevésnek bizonyult, jegyet válthatott a helyi erődben megtartott United FESTre, ahol a legendás Edda Műveknek is csápolhatott.

Örökzöld slágereket hallhattunk a két fúvószenekar előadásában

A Komáromi Regionális Művelődési Központ és az általunk több országos győzelme kapcsán is mikrofonvégre kapott, 1959 óta sikeresen működő Helios Fotóklub meghívása pedig két művészeti ágra egyidőben fókuszáló rendezvényre szólt. Arra szombaton, az ismét nyáriasra fordult időjárásban több korosztály képviselői voltak kíváncsiak. A nézőtéren kívül a szökőkút peremén és az Európa-udvarban működő vendéglők teraszán is sokan foglaltak helyet, hogy élvezzék a közkedvelt komáromi Vidám Fiúk – Veselá Kapela és Galánta Város Fúvószenekarának bő egyórás, közös koncertjét.

Megtelt érdeklődőkkel az Európa-udvar

„A mai kor fúvószenekarainak sokszínűsége egyre közismertebb, így ezen a koncerten is igyekszünk erről tanúbizonyságot tenni, s egyben a szemnek is felüdülést kínálni. Célunk, hogy minél szélesebb közönségnek nyújtsunk könnyed szórakozást. A műsorban különböző szerzők mint például Eisemann Mihály, John Williams, Paul McCartney, Kodály Zoltán, Tom Jones, Neil Diamond és az ABBA együttes örökzöld slágereit hallhatja a nagyérdemű közönség“ – jelezték beharangozójukban a szervezők.

Nos, nem csalódtunk, hiszen többféle zenei ízlést kielégítettek a kitűnő zenészek, akik a Love Story című világhírű film könnycsalogató dalától kezdve a Különös éjszaka andalító dallamaiig sokféle magyar és világsikert eljátszottak. Kiemelendő az összhatást erősítő Grassl Ferdinánd, helyi szólista nagyszerű hangja és nívós előadásmódja.

Kiemelendő Grassl Ferdinánd, helyi szólista nagyszerű hangja és nívós előadásmódja

A koncertet a komáromi Helios Fotóklub Zene képekben című tematikus, szabadtéri kiállítása színesítette, amelyen Balázs Fecótól kezdve, a Szarka-fivéreken és a martosi hagyományőrzőkön át, néger világklasszisokig a színvonalas zene több jeles képviselőjével „találkozhattunk“. Holop Ferenc, a klub jelenlegi elnöke a Ma7-nek elárulta: augusztus 26-án, a Komálom Gyerkőcfesztivál keretében pedig a tánc tematikájú fotóikat állítják majd ki a Klapka tér környékén.

Asztalos Árpád fotója

Nagy-Miskó Ildikó, muzsa.sk

hirdetés
Previous articleJúliusban 9,7%-os volt az éves infláció
Next articleA 2022/2023-as tanév a Selye János Gimnáziumban