HAZA KÜLFÖLD A terroristák halálával ért véget a franciaországi hajsza

A terroristák halálával ért véget a franciaországi hajsza

789
hirdetés

korozesA szerdai párizsi vérengzés gyanúsítottjai egy vidéki nyomdában ejtettek túszt, eközben egy másik férfi egy párizsi boltban ejtett foglyokat. Öt óra után megindult a roham a terroristák ellen, mindkét helyszínen robbanásokról számoltak be. A túszokat végül kiszabadították. Percről percre követjük az eseményeket.

17.35 Több helyről is megerősítették

Az AFP és a Le Figaro is úgy tudja, hogy megölték Amedy Coulibalyt, aki egy párizsi kóser élelmiszerboltban ejtett túszokat. A szerdai merénylet elkövetői, akikkel úgy tudni, hogy Coulibaly kapcsolatban állt, egy dammartini nyomdában ejtettek túszt. Őket is megrohamozták és a rendelkezésre álló információk szerint megölték a rendőrök.

17.26 A párizsi túszejtővel is végezhettek

A Le Monde értesülése szerint.

17.23 A párizsi boltot is megrohanták

Az AP jelentése szerint a rendőrök megrohamozták azt a párizsi kóser élelmiszerboltot is, ahol egy férfi túszokat tartott fogva. A beszámoló szerint egy foglyul ejtett nő elmenekült az épületből. A Telegraph több túsz szabadulásáról ír.

17.19 Megölhették a merénylőket

Az AFP értesülése szerint végeztek a Charlie Hebdo támadóival. A France 24 beszámolója szerint kiszabadították a túszt, akit Dammartinban egy nyomdában ejtettek foglyul.

17.14 Robbanások a párizsi túszdráma helyszínén is

A Telegraph számolt be arról, hogy négy nagyobb robbanás volt annál a kóser élelmiszerboltnál is, ahol egy másik férfi ejtett túszokat.

17.12 Tűz üthetett ki a nyomdánál

A Sky News ezt a felvételt közölte Twitter-oldalán a helyszínről.

17.11 Kábító gránátot vethettek be

A BBC-s Chris Morris szerint kábító gránátokat robbanthattak a terrorelhárítók a dammartini nyomdában.

17.08 Roham a terroristák ellen

Két robbanást, majd fegyverropogást hallott Dammartin-en-Goële-ben a közelben tartózkodó Kim Willsher szabadúszó újságíró. Tom Burges Watson, a France 24 tudósítója azt írja, terrorelhárítók vannak a nyomda tetején, ahol a Charlie Hebdo elleni merénylet elkövetői egy túszt tartanak fogva. Minden bizonnyal megrohanták az épületet a terrorelhárítók.

17.01 Lövések, robbanások Danmartinban

A Sky News beszámolója szerint robbanások, lövések hallatszottak annál a vidéki nyomdánál, ahol túszt tartanak fogva a Charlie Hebdo elleni támadás elkövetői. A Guardian azt írja: azután tört ki lövöldözés és szállt ki füst az épületből, hogy a terrorelhárítók behatoltak a nyomdába.

hirdetés
Previous articleMeghívó floorball tornára
Next articleMit várnak el polgármestereink a 2015-ös évtől?