HAZA RÉGIÓ A stresszről és a feszültségoldásról – Nagy érdeklődés kíséri a 19. Komáromi...

A stresszről és a feszültségoldásról – Nagy érdeklődés kíséri a 19. Komáromi Pedagógiai Napokat

783
hirdetés

44203a_200_200Nagy érdeklődés kíséri a SZMPSZ Komáromi Választmányának február 17-22. között zajló egyhetes rendezvényét, a 19. Komáromi Pedagógiai Napokat, melynek középpontjában az iskolai stressz témája áll. Az öt nap alatt tartott csaknem tizenöt előadáson és tréningen óvópedagógusok, nevelők, tanítók és középiskolai tanárok vesznek részt.

A komáromi Kultúrpalotában rendezett megnyitón Bagdy Emőke tartotta a csaknem egy héten át zajló rendezvény nyitóelőadását. A 2013-ban Prima Primissima díjjal kitüntetett magyarországi pszichológus Hogyan bánjunk a stresszekkel? című előadásában többek között a pozitív életszemlélet és a nevetés jelentőségét hangsúlyozta.
A több helyszínen – Komáromban, Gútán és Dunamocson – zajló szakmai foglalkozásokat és tréningeket hatalmas érdeklődés övezi – tudtuk meg Jókai Tibortól. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Központi Irodájának vezetője szerint ez azt bizonyítja, a pedagógusok igénylik és szükségesnek tartják az ehhez hasonló szakmai továbbképzéseket. Mint fogalmazott: öröm számára, hogy a felvidéki pedagógusok élnek a számukra felkínált lehetőségekkel. Kiemelte: idén olyan foglalkozásokat és előadásokat is beiktattak a programban, melyek külön az iskolavezetők, illetve az osztályfőnökök számára szóltak, azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a speciális feladatot ellátó pedagógusok munkájában is.
A rendezvény részeként szakmai konferenciára is sor kerül, melyen neves szakemberek tartanak előadásokat kitérve többek között különböző egészségfejlesztő, feszültségoldó és stressz kezelő módszerekre, eljárásokra.
Jókai Tibor kérdésünkre elmondta: a Komáromi Pedagógiai Napok már az előző években kinőtte a járás határait, idén a komáromi és dunaszerdahelyi járáson kívül Pozsonyból és Léváról is érkeztek pedagógusok. „A korábbi években egy-két ember elég volt a szervezéshez, a nagy érdeklődés miatt ez ma már nem lenne elég. Az idei találkozót egy, csapatként kiválóan működő programbizottság irányította, ebben a bizottságban dőlt el az is, hogy idén egy aktuális, ugyanakkor még nem tárgyalt témával, a stresszel foglalkozzunk” – mondta Jókai Tibor, aki bízik abban, hogy azok az üzenetek és szakmai  észrevételek, melyek a találkozón elhangzanak, a pedagógusokon keresztül minél több tantestületbe eljutnak.
Az ötnapos programsorozat megnyitójáról készült fénygépgalériánkat tekintse meg: ITT>>>.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleOrbán Viktorral tárgyalt Berényi József
Next articleUkrán válság – Legalább 77-en haltak meg az egészségügyi tárca szerint