HAZA RÉGIÓ A Mikulással együtt adventeztünk Dél-Komáromban

A Mikulással együtt adventeztünk Dél-Komáromban

866
hirdetés

1Az elmúlt hétvégén meggyulladt városunk adventi koszorújának második gyertyája is. Az eseményen nem csak a helyiek vettek részt, de megjelent maga a Mikulás is, aki szánjában ülve osztogatta a szaloncukrot és a csokit a legkisebbeknek. A karácsonyi hangulatot a Duna Népdalkör fellépése tette még ünnepibbé.

– Tavaly a gyerekek hiányolták a Mikulást. Mivel idén advent második vasárnapja közel esett december 6-hoz, ezért a kicsik kívánsága teljesült – mondta Hamrák Zsófia a városi ünnepségekért felelős tanácsnok.

A Jókai tér ezúttal is hamar megtelt, a gyertyagyújtásig sokan kóstolták meg a finomságokat, így a forralt bort vagy épp a kürtőskalácsot. Az igazi felbolydulás pedig akkor kezdődött, amikor egy piros ruhás, fehér szakállú öregúr közelített a rénszarvas húzta szán felé. A gyerekek azonnal körberajongták a Mikulást, akinek karácsonyi dalokkal és versekkel kedveskedtek, cserébe pedig szaloncukrot és csokit kaptak.

A 7 éves Csordás Dominik elárulta, hogy a Mikulás, Mikulás című dalt énekelték el a szánban ülve, ami nagyon tetszett fehérszakállúnak, ezért járt is a finomság mindenkinek. Csonka Georgina elmondta, hogy korábban náluk is járt a Mikulás, és mivel jó kislány volt, sok édességet kapott. Akárcsak Herdics Boglárka, aki nekünk is elénekelte ugyanazt a dalt, amit a Mikulásnak is előadtak.

Pontban öt órakor fellobbant a láng az adventi koszorú második gyertyáján. Ezt követően a Duna Népdalkör adott műsort a téren összegyűlt embereknek.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleFantasztikus, csodálatos, varázslatos!
Next articleBeszámoló a IX. Karácsonyi Jótékonysági Műsoros Estről