HAZA HÍR-MIX A lengyel Alumetal átadta komáromi üzemét

A lengyel Alumetal átadta komáromi üzemét

1170
hirdetés

img_7094A lengyel Alumetal csoport átadta 9 milliárd forintból épült alumíniumöntvényeket készítő üzemét a komáromi ipari parkban pénteken. A beruházással 150 új munkahelyet teremtettek – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

    A társaság tájékoztatása szerint az üzem az Alumetal csoport kapacitását évi 60 ezer tonnával növeli, így a csoport gyártási kapacitása évi 225 ezer tonna lesz. A komáromi gyár a társaság negyedik gyártóüzeme és a csoport első Lengyelországon kívül egysége.
    A fejlesztéshez a társaság a magyar kormánytól vissza nem térítendő támogatást és társaságiadó-kedvezményt kapott, amelyek összege nem img_7087haladja meg a teljes ráfordítás 35 százalékát – ismertette az Alumetal.
    A 24 ezer négyzetméteres üzemben hulladék alumíniumból állítanak elő öntvényeket autóipari gyártók részére. A magyarországi üzem az előzetesen tervezett időpontnál korábban kezdi el a gyártást, a létesítmény 10 hónap alatt épült fel.
    Az Alumetal csoport az elmúlt években a régió legnagyobb másodlagos alumíniumötvözet gyártójává vált, a magyarországi üzemnek köszönhetően egész Európa elsőszámú gyártójává válhatnak – hangsúlyozta közleményében a társaság. A csoport árbevétele 2014-ben elérte a 277 millió eurót.
    A 136,5 hektáros komáromi ipari parkban csaknem kétezer ember dolgozik. A park tulajdonosa és működtetője a város önkormányzata. A területről elkerülő úton elérhető az M1-es autópálya, és a park közvetlenül csatlakozik majd a megépülő új Duna-hídhoz vezető úthoz.

MTI

fotó: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleLezuhant egy mentőhelikopter Besztercebánya közelében, négy halott
Next articleLilahagyma-lekvár, az ellenállhatatlan sláger