HAZA HÍR-MIX A kórház vezetése bővíteni szeretné a szakrendelőket

A kórház vezetése bővíteni szeretné a szakrendelőket

1294
hirdetés

Új helyre költözik a gasztroenterológiai rendelő

Lassan ismét a gyógyítás szolgálatába áll a gégészeti pavilon
Lassan ismét a gyógyítás szolgálatába áll a gégészeti pavilon

Amikor ezek a sorok megjelennek, a komáromi kórház valamikori rehabilitációs és gégészeti pavilonjának első emeletén már nem lógnak a falakból a kábelek, helyükre kerültek a gyógyászati eszközök. Ottjártunkkor Mgr. Dudáš Viktor kórházigazgató még szabadkozott a rendetlenség miatt, hiszen az új, önálló részleg átadására készültek, s a leendő rendelőkben az utolsó símítások folytak.

– Még a nemzetközi statisztikák is arról árulkodnak, hogy sajnálatos módon, európai viszonylatban is a délvidéken fordulnak elő leggyakrabban a vastagbéldaganatos megbetegedések. Ezeknek a késői diagnosztizálása sok esetben halálhoz vezet, viszont aki idejében fordul szakorvoshoz, annál ennek a rákfajtának a gyógyítása sikeres lehet. Eddig egyetlen szakrendelőnk volt, s bár igyekeztünk a lehető legjobb feltételeket biztosítani, a belgyógyászat földszintjén levő váróterem a betegekhez nagyon méltatlan volt. Az évek óta szinte kihasználatlanul álló pavilonunkban most két gasztroenterológiai szakrendelőt nyitunk, s ki merem jelenteni, hogy európai színvonalú körülményeket biztosítunk a betegek számára.

Az első emeleti rendelők megközelítése nem okoz majd problémát a betegek számára, mîködik a lift, ahol tolókocsis betegeket is szállíthatnak, tágas, színes váróterem áll rendelkezésükre. Azaz, hogy pontos legyen a megfogalmazás, mindkét szakorvos számára külön-külön várótermet alakítottak ki. Az összekötőfolyosó egyik része zárt lesz, ide azokat a fekvőbetegeket hozzák, akik a kórház más osztályáról érkeznek. Minden rendelő több egységből tevődik össze, van orvosi szoba, kezelő és speciális szanitáris helyiség, ahol a szondákat fertőtlenítik.

Mgr. Dudáš Viktor kórházigazgató tovább szeretné javítani a betegek körülményeit– Ennek a szakterületnek a méltó elhelyezése remélhetően csak az első lépés ahhoz, hogy a komáromi kórházban is normalizálódhassanak a feltételek. A pavilon első emeletének másik felén négy további szakrendelőt alakítottunk ki, ideA régi, megszokott zöld-fehér színű rendelők hagyományaival szakítva, az új gasztroenterológiai vizsgálók előterét hangulatos és egyben nyugtató színekkel látták el valószínűleg a belgyógyászattal kapcsolatos további szakterületek kerülnek át. Az sem titok, hogy mielőbb szeretnénk méltóbb körülményeket biztosítani a belgyógyászat épületének felvételi irodája környékén is. Itt szîk a folyosó, ami egyben a váróterem is, a nővérek öltözője is csak ezen a folyosón át közelíthető meg. Személy szerint én bízom abban, hogy belátható időn belül itt is lényeges változások történnek – mondta Mgr. Dudáš Viktor kórházigazgató.

A szerdán átadott részleg már az új kommunikációs rendszerrel is fel van szerelve, a folyosókon és a várótermekben történteket figyelemmel kísérhetik a nővérek a kamerarendszeren keresztül, lekérhetik a más osztályokon kezelt betegek kezelési naplóját, amivel megkönnyítik a pontos diagnosztizálást. Az új szakrendelők kiépítése 110 ezer euróba került, a speciális vizsgálókészülékek vásárlására pedig 80 ezer eurót fordítottak. Az új részleg május elejétől már teljes mértékben fogadja a vizsgálatra váró betegeket.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleA túszok kiszabadultak, fogvatartóik kezére bilincs került (Interjú a kommandó parancsnokával)
Next articleSzépen gazdagodtak a brit sport szupergazdagjai