HAZA SPORT A komáromi „ördögök“ elszenvedték első vereségüket

A komáromi „ördögök“ elszenvedték első vereségüket

669
hirdetés

BC KOMÁRNO – LEVICKÍ PATRIOTI 64:91 (24:15, 19:24, 10:26, 11:26)
Nézőszám: 380

Komáromi pontszerzők: Ebo 19, Marković és Mohamed 11, Walker 9, Volárik 6, Páleník 3, Foltín és Gergely 2, Williams 1, Danielič 0
Lévai pontszerzők: Howard 16, Wheeler 14 (12 felugrásból), Adaway 13, Kneževič 12, Kováč 11, Kaukaiainen 10, Bojanovský 5, Abrhám és Pažický 4, Bachan 2

A mérkőzést nagy várakozás előzte meg, mivel gyakorlatilag mintha a korábbi döntő ismétlése lett volna. A játék kiegyensúlyozottan indult, majd a hazaiak belelendülve 24:15-re nyerték az első negyedet. A tavalyi bajnokok azonban fokozatosan egyenlíteni kezdtek és a félidei szünetre már 43:39-es volt az állás, még a komáromiak javára. A harmadik negyed azonban a hazaiak szempontjából katasztrofálisnak bizonyult, az ellenfél gyakorlatilag megsemmisítette őket a negyed 10:26-os eredményével. Az utolsó játékrészben is folytatódott a harmadikból ismert trend, a lévaiak uralták a pályát és megérdemelt 64:91 arányú győzelmet arattak. A komáromiak elszenvedték tehát a Niké SBL szezon első vereségét.

A liga szombaton, október 14-én folytatódik, amikor a komáromiak a privigyeiekkel mérkőznek meg.

KOMÁROM

Alonzo Walker:

Nagyon jól kezdtünk, de elbíztuk magunkat. Nem koncentráltunk kellőképpen, ez megtörténiknéha, de le kell vonnunk a tanulságot a következő mérkőzésekre.

Goran Samardjiev edző:

Gratulálok a lévaiak győzelméhez. Ezen a mostani mérkőzésen csak 25 percre való erőnk volt, magasabb játékosainknak kisebb sérüléses gondjaik voltak, de nem szeretném, hogy ez magyarázkodásnak tűnjön, szombaton újabb megmérettetés vár ránk. A játéktervünknek megfelelően játszottunk, de a szerzett előny elvesztése után egyéni játékba kezdtünk, a fiúk igyekeztek javítani a statisztikájukon, és ez nem jó. A játékosokkal már beszéltünk erről, s a következő napokban is megvitatjuk. Továbbra is csapatban kell gondolkodnunk, egy csapat vagyunk, egymásért kell küzdenünk, s egy irányba húznunk.

LÉVA

Severi Kaukiainen:

Az első félidő szoros volt, a komáromiak kitűnően játszottak, jó lövéseik voltak. A második félidőben lecseréltük a védelmet, agresszívabban játszottunk, ami fordulatot hozott és sikerült megnyernünk a mérkőzést.

Michal Madzin edző:

Nagyon gyenge első félidő és nagyon jó második félidő, ez volt a mérleg. Nagy jelentőséggelbírt, hogy mindjárt a második félidő elején sikerül fordítani a mérkőzésen, jól működött a csapat, ennek köszönhető a győzelem. Köszönet illeti a szurkolóinkat, akik elkísértek bennünket Komáromba és olyan légkört teremtettek, hogy szinte hazai pályán érezhettük magunkat.

Mgr. Mikuláš Keszan

(N.Zs.), fotó: Konczer A.

hirdetés
Previous articleEgy kombájnt talált el sörétes puskájával egy vadász
Next articleWlachovský: Újabb szlovák állampolgárok érkeztek haza Izraelből a kormánygéppel