HAZA HÍR-MIX A komáromi Esztergályos utca lakói a sajtóhoz fordultak

A komáromi Esztergályos utca lakói a sajtóhoz fordultak

835
hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség,

Mivel elkeseredésünkben már nem látunk sok más lehetőséget és ügyünkben úgy érzékeljük, nem történik semmi, Önökhöz fordulunk segítségért.

12977274_1010232099058287_7476822521447095510_o

A komáromi Esztergályos utca lakói 2016 április 8-án lakossági fórumot tartottak, melyre hivatalosak voltak a képviselők és a városvezetés is. A téma az összeférhetetlen polgárokkal kapcsolatos elviselhetetlen helyzet megoldása volt. Ezen a fórumon a városvezetést Knirs Imre alpolgármester képviselte, aki akkor és ott megígérte, hogy megoldást talál és 30 napon belül tájékoztatja a lakosokat a fejleményekről.  A lakosok április 13-án ezügyben petíciót is nyújtottak be a városi hivatalba, melyben egy hónapon belül hivatalos választ kértek a megoldással kapcsolatban konkrétan megfogalmazott kérdéseikre:

  • Hogyan van megoldva a helyi adók és a szemétadó kiszámolása a kérdéses épületben, mivel a bejelentett lakók száma és a valóban ott élők száma nagyon eltérő?
  • Hogyan voltak Komárom város jogai érvényesítve a szabálysértésekkel kapcsolatban és a közigazgatási eljárások során az épület tulajdonosával szemben?
  • Annak ellenére hogy a városvezetés határozata szerint a februári ülésen ki kellett volna értékelni az ott elfogadott rendelkezéseket, ez miért nem történt meg nemhogy a februári, de azóta egyik ülésen sem?
  • A lakosok miért nem éreznek a rendelkezések ellenére semmiféle javulást – sőt ellenkezőleg, a helyzet folyamatosan romlik?
  • Milyen konkrét lépéseket tervez a város a helyzet megoldása érdekében tenni és mindez meddig fog tartani?

Egy héttel később az alpolgármester és a lakosok két képviselője megbeszélést tartottak a városházán, a sajtó képviselői jelenlétében. „A lakók képviselői és Knirs Imre alpolgármester megállapodtak abban, hogy a város vezetése minden újabb fejleményről Komárom honlapján ad hírt, hogy mindenki nyomon követhesse az ügy alakulását.“ – írta egy héttel később a Komáromi lapok. Az alpolgármester a megbeszélésen megígérte, hogy a város honlapján hamarosan megjelenik a polgárok kérdéseire reagáló válasz is. Már régen letelt az ígéretben (nyilvánosság és a sajtó előtt) meghatározott harminc nap, a mai napig nem érkezett meg a hivatalos válasz a kérdéseinkre. –. Vajon meddig kell még a lakosoknak türni a türhetetlen életkörülményeket és a városvezetés tehetetlenségét?

Tisztelettel,

A petíciós bizottság és az Esztergályos utca lakói

  1. 5. 23.

 

hirdetés
Previous articleBallagás a Selye János Gimnáziumban
Next articleJókai és kora – országos irodalmi és műveltségi vetélkedő