HAZA RÉGIÓ A Don-kanyar magyar hőseire emlékeztek Gútán

A Don-kanyar magyar hőseire emlékeztek Gútán

902
hirdetés

51302_305_210A Via Nova Ifjúsági Csoport gútai alapszervezete a város önkormányzatával és az MKP helyi szervezetével közösen idén is tisztelgett a keleti frontot megjárt magyar katonák emléke előtt. A doni katasztrófáról január 18-án emlékeztek meg Gután, a helyi művelődési központban.
A rendezvény gyertyagyújtással kezdődött. Köszöntőbeszédet Nagy Tibor, a Via Nova ICS helyi szervezetének az elnöke tartotta.
„Szerencsére nagyon pozitív visszajelzést kaptunk mindenkitől. Az előadás gyertyagyújtással együtt röpke háromnegyed órás volt. Mégis nagy hatással volt mindenkire. A közönség csendben és meghatódva követte végig a programot” – mondta a Felvidék.ma kérdésére Nagy Zsuzsa.
Hozzátette: a helyszínen megtekinthető volt Vitéz Nagy János László fafaragó kiállítása a II. világháborúról és magáról a Don-kanyarról. Emellett pedig egy hagyományőrző társulat is kiállította a korabeli egyenruhákból, fegyverekből, sisakokból és egyéb kellékekből álló gyűjteményét is.
Ezt követően rövid állófogadást tartottak, ezen jelen volt a város polgármestere, Horváth Árpád is. Rövid beszédében köszönetet mondott a szervezőknek és mindenkinek, aki hozzájárul az est sikeréhez.
További képek a rendezvényről megtekinthető a Képgalériában ITT>>>.

Felvidék.ma
Fotó. Kürti Zsolt

hirdetés
Previous articleElhunyt S. Nagy István dalszövegíró
Next articleSzlovákia történetében tavaly követték el a legkevesebb bűntettet