HAZA VÁLASZTÁSOK A Csemadok az MKP listájának támogatását kéri a márciusi szlovákiai választásokon

A Csemadok az MKP listájának támogatását kéri a márciusi szlovákiai választásokon

961
hirdetés

cemA Csemadok a Magyar Közösség Pártjának (MKP) támogatását kéri a felvidéki magyaroktól a március 5-ei szlovákiai parlamenti választásokon – mondta Bárdos Gyula, a társadalmi-kulturális egyesület elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden reggel.

    Bárdos Gyula elmondta: a Csemadok felkérte az MKP-t és a Most-Híd szlovák-magyar pártot, hogy a magyar összefogás jegyében közös listán induljanak el, ám erre csak az MKP reagált pozitívan.
    Az elnök emlékeztetett arra, hogy az elmúlt fél évtizedben nem volt kellő súlyú képviselete a szlovákiai magyarságnak a parlamentben, pedig a problémákat csak ott lehet megoldani.
    A Csemadok kéri a szlovákiai magyarságtól az MKP listájának „egyértelmű” támogatását, hogy ott legyen a magyar érdek a parlamentben. A listán nem csak pártagok, hanem civil aktivisták is indulnak – tette hozzá.
    A magyar-magyar összefogásnak nincs alternatívája, „a mi bőrünkre megy a játék”, az „oszd meg és uralkodj” elvének érvényesülése, a megosztottság sok mindenkinek jó, leszámítva a felvidéki magyarságot; minden magyar felelős minden magyarért – hangoztatta a Csemadok elnöke.


MTI

hirdetés
Previous articleFico: az EU rituális öngyilkosságot követ el a migránsválság kezelésével
Next articleA Pozsonyban élők negyede nem rendelkezik állandó lakcímmel a városban