HAZA HÍR-MIX 46 625 aláírás érkezett Bárdos Gyula támogatására

46 625 aláírás érkezett Bárdos Gyula támogatására

969
hirdetés

43527n1Bárdos Gyulát, a Magyar Közösség Pártjának köztársaságielnök-jelöltjét 46 625-an támogatták aláírásukkal, így polgári jelöltként is indulhat az államfőválasztáson. (Fotók is!)

Mikor Pozsonyból elindultam Komáromba, 42 180 darab aláírást regisztráltunk az MKP központjában, ez azonban nem végeredmény, hiszen még most, itt, Komáromban is kaptam aláírt íveket, szóval az aláírások száma tovább gyarapodhat – közölte Bárdos Gyula, az MKP köztársaságielnök-jelöltje a komáromi Csemadok-székházban azon a beszélgetésen, melyre az 1994-es komáromi nagygyűlés húszéves évfordulója alkalmából került sor január 8-án. Bárdos szerint a beérkezett petíciós ívek mennyisége, amely minden várakozást felülmúl, azt igazolja, hogy a felvidéki magyarok körében igény van egy önálló magyar jelöltre és az önálló magyar politizálásra.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, az MKP előzetesen húszezer aláírás összegyűjtését célozta meg, két nappal ezelőtt azonban már tizenötezernél jártak. „Köszönjük mindenkinek a hatalmas összefogást és az emberfeletti teljesítményt ilyen rövid idő, ráadásul az ünnepek alatt. Elmondhatjuk, hogy Bárdos Gyula immár nemcsak az MKP, hanem a felvidéki magyarság közös jelöltje” – volt olvasható akkor az MKP közösségi oldalán.
Mint ismert, Bárdos Gyulának az érvényes jogszabályok értelmében az államfőválasztáson való induláshoz 15 ezer állampolgár áláírására, vagy 15 parlamenti képviselő támogatására volt szüksége. Az MKP politikusa ez utóbbit is teljesítette, miután az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek, a Nova, valamint az SDKÚ-DS 16 parlamenti képviselője december végén felajánlották támogatásukat Bárdosnak.

Bárdos Gyula 16 dobozban vitte a 46 625 aláírást tartalmazó petíciós íveket a parlamentbe. Elkísérte őt Berényi József pártelnök is, a petíciós bizottságból Németh Gabriella és Csúsz Péter is, valamint az MKP központi irodájának több munkatársa. A sajtó nagy figyelmét követve adták le az aláírásokat, majd rövid sajtótájékoztatót tartottak.
Berényi József nagy eredménynek nevezte, hogy rövid idő alatt háromszor annyi aláírást tudtak összegyűjteni, mint amennyi szükséges. Ez is mutatja, hogy az MKP szervezettsége „jó kondícióban” van, ám hangsúlyozta, ez közös siker, több szervezet és magánszemély is segített az aláírásgyűjtésben. A pártelnök kiemelte a Csemadok és a Szövetség a Közös Célokért szerepét.
Bárdos Gyula köszönetét tolmácsolta mindenkinek, aki segített, és minden aláírását adó polgárnak, beleértve a 16 parlamenti képviselőt is. Az aláírások száma alapján polgári jelöltség tudatában is indulhat a köztársaságielnök-választáson. A munka java most kezdődik, beleértve a kampányt is. Nem csak magyarok írták alá a petíciós íveket, hanem nagyon sok szlovák és más nemzetiséghez tartozó polgár is. Ismét felhívta a figyelmet arra, hogy jelöltségével a polgárok széles körét kívánja képviselni, a magyarok mellett a többi nemzetiségét is.

43527n243527n243527n443527n243527n2
Bárdos Gyula után fél órával Rado Procházka érkezett a parlamentbe 40 ezer aláírással. További köztársaságielnök-jelöltek: Robert Fico (Smer-SD), Andrej Kiska, Ján Čarnogurský, Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), Peter Osuský (SaS), Jozef Behýľ, Milan Kňažko, Milan Melník, Viliam Fischer. Továbbá ma akarja leadni az aláírásokat Jozef Šimko és Helena Mezenská (Egyszterű Emberek).

Felvidék.ma, LM, ON

hirdetés
Previous articleSzemeteszsákkal fojtogattak kisdiákokat egy szabolcsi iskolában
Next articleBestseller lett a Mein Kampf angol nyelvű digitális kiadásaiból