Kezdőlap DUNATÁJ Zsebre megy, vagy zsebbe megy?

Zsebre megy, vagy zsebbe megy?

425
MEGOSZTÁS

Arra hivatkozik Komárom városvezetése, hogy az iskolakonyhák felújítása során olyan problémákkal találkozott, amelyekkel nem számolt. Ennek köszönhetően a korábbi 300 ezer euró költségvetésnek éppen a triplájába, vagy még talán annál is több lesz a felújítások költsége.


Az építészeti felújításokat elvben szakembereknek kellene elvégezni. Az első feladat a felmérés. Vizsgálni kell az épület statikusságát, hő- és elektromos hálózat állapotát. A teljes felmérés után kerülhet sor a költségvetés kidolgozására, majd a valódi munkálatokra. Az is közismert dolog, hogy az ötvenes évektől az iskola- és közösségi konyhák különféle vezetékeit egy közös csatornában helyezték el. Amivel eleve számolni kellett volna, az többek között a teljes elektromos vezetékcsere, tekintettel arra, hogy a korábbi alumínium vezetékek nem felelnek meg az előírásoknak, azokat mindenképpen rézvezetékekre kell cserélni.
Érdekes, hogy a felújított konyhák felszereltsége terén is túlárazás történhetett, legalábbis erre az augusztusi rendkívüli önkormányzati ülésen Korpás mérnök felhívta a figyelmet. Minden valószínűség szerint a városi kassza „megcsapolása” tovább folytatódik. Komáromban továbbra is olyan dolgokat kiáltanak ki sikertörténetnek, ami valójában nem más, mint egyszerű síbolás…

 

DUNATÁJ HETILAP 37/2019

Kép: pixabay

hirdetés