Kezdőlap Egyéb ŽiťVedomo meg(nem)éri

ŽiťVedomo meg(nem)éri

325
MEGOSZTÁS

A környezet elhanyagolása problémáit és mindazt, ami vele kapcsolatos, kezdjük többé-kevésbé  érezni mindannyian. Már régóta nem csak a műanyag palackokról és a műanyag tásákról van szó, hanem a globális igények megoldására számos környezeti probléma és az egészségre gyakorolt hatásuk miatt. Ha most úgy döntünk, hogy várakozunk és a megoldásról fentről, akkor úgy járunk, mint az iskolarendszerünkkel, ahol szisztematikusan és szakértői meghallgatás nélkül döntenek. Ha nem kapjuk el a futó vonatot, hátat fordítunk rá, akkor magunkra vethetünk. Ez úgy érint minket, amennyire a következő generéciókat. Azonban senki sem rendelkezik mágikus pálcával, és nem tudja elhárítani az ébredést, hogy visszafordítsa a hosszú távú környezeti visszaesést. El kell kezdened magadtól, még akkor is, ha úgy tűnik, hosszú pályákon futsz.

Annak érdekében, hogy ne maradjunk ebben egyedül, felhívjuk figyelmüket az Interaktív Konferencia ŽiťVedomo első évére, amely 2018. november 24-én közvetlenül Komáromba érkezik, szervezője a Human Health Institute – Emberi Egészségügyi Intézet (HHI).

A konferencia célja az, hogy bemutassa a problémákat és megoldásokat találjon a környezeti, egészségügyi problémákra, a hulladék kezelésére egy ökológiai dontésekkel és  felelősségteljes magaviselettel magunkhoz, környezethez és az élethez. Ez egy tudatos módja a fenntartható, egészségesebb életnek. Felmerül egy egyedülálló lehetőség, hogy ikletet kapjon az előadásokon, workshopokon, beszélgetéseken ahol a terület szakértői az egészségügy, az oktatás, az egészséges életmód, hulladékmentesség, egészségfejlesztés és a Zero Waste mozgalom a helyi termelőkkel és a gyártókkel együtt fontos információkat nyújtanak. Továbbá megtudnak többet a környezetünkről és a komponenseiről: talajról, vízről és levegőről, permakultúráról és arról, hogy miért ezek a komponensek létfontosságú számunkra, és hogyan védjük őket. Tanul a helyes táplálkozásról, az egészséges testmozgásról, az aktuális veszélyeztető kockázatokról, amelyek számunkra legveszélyesebbek, és természetesen arról, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy egészségesebb és boldogabb életet vezessünk. És reméljük, hogy nemszalassza el a hulladákmentessék témáját, ahol többet megtud arról, hogyan lehet eliminálni és meggátolni az új hulladék keletkezését.

A konferencia célja azonban nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek felvilágosodása is. Ezért ne habozzon és hozza el a gyermekeiket, gazdag program várja őket a gyermek zónában szakembereknek, pedagógusoknak és diákoknak köszönhetőleg. Még a legkisebb résztvevők játékok által is tanulnak a konferencia összes témájáról. Tapasztalataik, műhelymunkák, játékok és különféle tevékenységeken való részvétel révén pozitív kapcsolatot teremtenek a környezettel, de az egészséggel is, hiszen nem fogják elfelejteni Zdravýživka színházi alakját.

A konferenciáról, az előadókról és a programról szóló összes információ a következő oldalakon található:

https://zitvedomo.sk/

https://www.facebook.com/events/2153109308045983/

hirdetés