HAZA BELFÖLD Žitňanská és társai a Most-Híd frakciójában folytathatják

Žitňanská és társai a Most-Híd frakciójában folytathatják

883
hirdetés

43368 A Most-Híd parlamenti frakciójának tagja lehet az SDKÚ-DS-ből decemberben kilépett Lucia Žitňanská, Miroslav Beblavý és Magda Vášáryová – közölte a sita szlovák hírügynökség több parlamenti képviselőre hivatkozva.

Ilyen jellegű tárgyalásokat még nem folytattunk – reagált a sajtóhírre Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a hírügynökségnek adott nyilatkozatában. Megismételte ugyanakkor Pavol Frešónak, az SDKÚ elnökének korábban tett kijelentését, miszerint nagy veszteség volna, ha a három politikus végleg hátat fordítana a közéletnek. Bugár úgy véli, az egész jobboldal számára fontos kérdés, hogy ne veszítsék el Žitňanskáékat. A sitának úgy fogalmazott: pártja össze kívánja fogni mindazokat, akik erre hajlandóságot mutatnak, de ez nem csak erre az esetre vonatkozik.
Mint ismert, Lucia Žitňanská, az SDKÚ-DS frakcióvezetője, valamint Miroslav Beblavý és Magda Vášáryová parlamenti képviselők az SDKÚ-DS december 12-i elnökségi ülésén jelentették be, hogy kilépnek a pártból.
Žitňanská döntését akkor úgy magyarázta: az SDKÚ-DS-nek nem egyértelmű az álláspontja, politikája elveszítette a tartalmat és képtelen döntéseket hozni. „Úgy tűnik, hogy ezt a helyzetet nem lehet megoldani, de fenntartani sem, ezért jobbnak látom nem terhelni sem a pártot, sem magamat a felesleges konfliktusokkal” – jelentette ki az ülést követően.
Pavol Frešo pártelnök a képviselők távozását „szomorú pillanatként” értékelte. A pártból távozó hármas elégedetlensége véleménye szerint egy hosszabb fejlődés eredménye – magyarázta. A három képviselőnek nem kellett lemondania parlamenti mandátumukról, jelenleg függetlenként tevékenykednek.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMKP: Osztozunk a hozzátartozók mély gyászában
Next articleNemcsak a külföldi tájak, hazánk is bővelkedik szépségekben