HAZA HÍR-MIX Vlček Erik kajakos a Hlas-SD listáján indul a választáson

Vlček Erik kajakos a Hlas-SD listáján indul a választáson

537
hirdetés

Vlček Erik válogatott kajakos csatlakozott a Hlas-SD-hez, ezt Peter Pellegrini pártelnökkel közösen jelentette be a kedden, Komáromban tartott sajtótájékoztatón. Peter Pellegrini azt is elmondta, a Hlas-SD harcba száll a szlovákiai magyar választók szavazataiért.


Vlček a Hlas-SD listáján indul a választáson, a sportban szerzett sokéves tapasztalatait kívánja kamatoztatni. „A sport is a politika irányítása alá tartozik, a politika nélkül nem lehet változást elérni” – mondta Vlček. Pellegrini a szlovák sportélet kiemelkedő alakjának nevezte, aki a világ élvonalába tartozik.
Pellegrini azt is hangsúlyozta, a magyar kisebbséghez tartozóknak nem kell kizárólag az etnikai alapon szerveződő pártokra szavazniuk, amelyek nem biztos, hogy bejutnak a parlamentbe. Leszögezte, hogy a Hlas-SD felelősségteljesen viszonyul a Dél-Szlovákiában élő magyar kisebbség tagjaihoz, és alternatívát akar kínálni nekik a választáshoz. Pellegrini nyilvános ígéretet tett, hogy ha a Hlas-SD tagja lesz a kormánynak, a kabinet rendre kihelyezett üléseket tart majd a járásokban, beleértve Szlovákia déli járásait.

TASR

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleLehár Ferenc szobrának koszorúzása
Next articleJoe Biden bejelentette, hogy elindul a 2024-es elnökválasztáson