HAZA SPORT Vlagyimir Klicsko hat menetet engedett korábbi edzőpartnerének

Vlagyimir Klicsko hat menetet engedett korábbi edzőpartnerének

1030
hirdetés

A profi nehézsúlyú ökölvívás ukrán sztárja, Vlagyimir Klicsko rendkívül magabiztosan nyert kihívója, az olasz Francesco Pianeta ellen szombaton, ezzel megvédte a négy nagy világszervezet (WBA, IBF, WBO, IBO) világbajnoki övét.

A németországi Mannheimben rendezett összecsapáson Pianeta a negyedik menetben kétszer is padlóra került, igaz, egyik alkalommal csak megcsúszott. Az olaszra az ötödik menetben ismét számolni kellett egy balhorog után, majd a hatodik menet végén újra a padlóra került. Pianeta ugyan felállt, de a bíró beszüntette az egyoldalú küzdelmet. Az olasz ezzel elvesztette veretlenségét.
Vlagyimir Klicskónak ez volt a 60. győzelme a profik táborában, mérlegében három vereség szerepel, legutóbb 2004-ben Lamon Brewstertől kapott ki, azóta 18 összecsapást nyert meg.
A mannheimi gála egyik betétmérkőzéseként kötelek közé lépett Zatykó Zita, aki a hazai közönség előtt szereplő Christina Hammerrel találkozott a Boksz Világszervezet (WBO) betöltetlen nagyközépsúlyú világbajnoki övéért. Az összecsapást Hammer egyhangú pontozással nyerte, így Zatykó – aki ezzel elveszette a Boksz Világalapítvány (WBF) címét – profi pályafutása első vereséget szenvedte el.

MTI

hirdetés
Previous articleAnyák napja Jóban Rosszban
Next articleZsidó Világkongresszus – Az EP elnöke határozott fellépést vár el Magyarországtól az antiszemitizmus ellen