Kezdőlap RÉGIÓ Vissza a régi ízekhez

Vissza a régi ízekhez

674
MEGOSZTÁS

Félezer négyzetméterrel nagyobb területtel bővült a pékség

A gútai Lebeco pékség termékeivel hamar közkedvelt lett nem csupán a városban, hanem a régióban is. Jelenleg 18 saját mintaboltjukban árusítják termékeiket, a Komáromi járásban Naszvadon, Ógyallán, Komáromban, és természetesen Gútán. A Dunaszerdahelyi járásban Bősön, Ekecsen és Nyárasdon, Érsekújvárban négy boltjuk van, ám ezen kívül a nyitrai régió több települését is ellátják pékáruval mozgó és stabil boltjaikon keresztül. Igaz, tovább szeretnék bővíteni bolthálózatukat, s szeretnének bejutni a nagyszombati megyébe is.

Szombaton, amikor a város már a vásár és búcsú forgatagában élt, délelőtt nem zúgtak a gépek, hacsak az ipari porszívó hangját nem vesszük gépzajnak. – Üzleteinket feltöltöttük még a hajnali órákban, s ilyenkor nagytakarítást tartunk. A hét többi napján is kitisztítjuk a kemencéket, ügyelünk a tisztaságra, de a hét végén egy komplex takarítást tartunk – mondja Lévai Leonard élelmiszeripari mérnök, a pékség tulajdonosa. – Lényegében három termékcsoportunk van, az egyik maga a kenyérgyártás, ezt követi a pékkalácsok sora, majd a péksüteményeké. Nem titok, hogy a céget édesapámtól örököltem, aki a mai napig szívén viseli a kínálat bővítését. Kísérletezik, új ízeket keres, s gondoskodik a meglepetésekről. Alapfeltételünk és célkitűzésünk, hogy pékségünkből kikerülő áru kézműves termék legyen és nem olyan, amely a „multiknál” is beszerezhető. A múlt hét folyamán beszerelték az új berendezéseket a pékség újonnan átadott szárnyában, amelyek egyben a kínálat bővítését is eredményezték. – Máris nagy sikernek örvend az úgynevezett „kovászos paraszt kenyér”, amely azért is nyerte el a vásárlóik tetszését, mivel hosszan érlelt magkovászból készül, teljes mértékben színezék és tartósítószer nélkül. Erre külön előkelesztő helyiségünk van, ahol a hőfok ingadoztatásával a kenyér megkelése során rendkívüli ízanyagok jelennek meg, s ezáltal a kenyerek a nagymamáink által dagasztottakéhoz hasonlíthatóak. A technológiának köszönhetően a termékek zamatosabbak maradnak és mindenféle tartósítószer nélkül tovább megőrzik frissességüket. Fogyasztása bizonyítottan elősegíti az egészséges bélflórát, megakadályozza a káros mikroorganizmusok szaporodását. Mi ezzel köszöntjük az új kenyér ünnepét. A gútai pékség árukínálatából nem hiányzik a teljes kiőrlésű tönkölykenyér és kifli, 100%-os rozskenyerér és lepény, amit elsősorban azok értékelnek, akik a glutén bevitelét szeretnék csökkenteni. Kínálatukban találunk teljes mértékben gluténmentes pékárut, és van olyan diabetikus kenyér, amelyet a cukorbetegek fogyaszthatnak, illetve magas fehérje- és csökkentett szénhidráttartalmú kenyér, amelyet a sportolók és fogyni vágyók keresnek. Lehetetlen lenne felsorolni a keltkalácsok sorát, a hájas tésztából készült sós és édes tésztaféléket, az olyan péksüteményeket, mint a zserbó, valamint a hagyományos receptúra alapján készült pozsonyi kifli is. A legfrissebb újdonság pedig a Kaiser zsemle lesz, amely nemsokára az üzletek polcaira kerül. – A háziasszonyok kérésére üzleteinkben megtalálhatók a magyarországi Cserpes tejtermékek,
a tardoskeddi homoktövis-készítmények, a nagymagyari mangalicakolbász, a házi tészták, vagy a Vecsésről származó savanyúság – mondta Lévai Leonard mérnök, majd hozzátette: – Továbbra is vásárlóink igényeit szeretnénk kielégíteni úgy, hogy minden esetben megmaradjon régiónk ízvilága és teljes mértékben elégedettek legyenek, akik felkeresik üzleteinket.

–z–

DUNATÁJ HETILAP 34/2019

hirdetés