HAZA DUNATÁJ VILLÁMINTERJÚ Stubendek László mérnökkel, Komárom polgármesterével a várt, de mégis elmaradt vétóról

VILLÁMINTERJÚ Stubendek László mérnökkel, Komárom polgármesterével a várt, de mégis elmaradt vétóról

1193
hirdetés

11021331_1568758163408431_1442209212727110444_o* Kedd kora reggel van, egyhetes szabadsága után nem a városházára ment, hanem szerkesztőségünket kereste fel…

– Igen, mert korábban ígéretet tettem arra nézve, hogy az olvasóknak és a komáromi polgároknak megmagyarázom, miért nem vétóztam meg a városi vízmű elnökségéről tartott képviselői szavazást, amelynek eredményeképp a két új elnökségi tag mellett ismét felbukkant Olláry Viktor neve. A magyarázat egyszerű. Lényegében arról van szó, hogy mérlegelnem kellett, mekkora a valószínűsége annak, hogy a vétómat elfogadja a képviselőtestület és új elnökségi tagot választ. A korábbi önkormányzati szavazások során már tapasztaltam, hogy az Olláry Viktor iránt elkötelezett képviselők foggalkörömmel védik a KOMVaK jelenlegi elnökét, akit még a pénzügyi bizottságba is beválasztottak. Ismerve a cég megkérdőjelezhető ténykedését – amellyel lényegében a város költségvetését is veszélyeztette –, a kinevezést megvétóztam, ám a képviselők kitartottak álláspontjuk mellett (Olláry végül maga mondott le a bizottsági tagságáról). Ezek után számomra egyértelmű volt, hogy ezúttal nem vétózom, hiszen a képviselőtestület többségét a Híd párt és támogatóik alkotják, akiknek számára fontos, hogy a régi vezetés is képviselve legyen. Volt azonban egy másik tényező is, ami befolyásolta a döntésemet. Mindenképpen városérdek, hogy a cég folytassa a tevékenységét, s részeredményként kell elkönyvelni, hogy a két új elnökségi tag megkezdhette munkáját. Ha vétózom, további hónapokba telhetne, mire a képviselőtestület új tagokat választana.

* Értékelte a városvezetés munkáját a Híd-frakció…

– Ezzel kapcsolatosan csak annyit mondhatok, hogy vannak megfontolandó észrevételeik, de többségük olyan hiányosságokat sorol fel,  melyeknek megoldásával a korábbi években még ők maradtak adósok. Szerintem mindenkinek a saját portája előtt kellene söpörnie.

* Köszönjük a tájékoztatást.

DUNATÁJ HETILAP 29/2015

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleAz első búzaszállítmányok már beértek a malomba
Next articleA kisfiú testét Karvánál adták vissza az öreg Duna hullámai