HAZA BELFÖLD Verekedés a szlovák parlamentben (videóval)

Verekedés a szlovák parlamentben (videóval)

884
hirdetés

Tettlegességig fajult egy képviselői szóváltás szerdán a szlovák parlamentben.

Obrázok1Alojz Hlina független honatya bántalmazta Anton Martvont, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) képviselőjét, miután Martvon beszédében azt állította, hogy a Hlina tulajdonában lévő egyik vendéglőben kiskorúaknak szolgáltak fel alkoholt.
A kijelentés elhangzása után a láthatóan feldühödött Hlina felkelt a helyéről, odafutott Martvonhoz, torkon ragadta, s azt kiabálta, hogy a Smer képviselője nézzen a szemébe. „Meglökött, a székek közé estem, és fenyegetőzött” – írta le a történteket Martvon a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek. Martvon, aki a támadást nem viszonozta, később újságírókkal közölte, hogy az ügyben a parlament mandátumvizsgáló és mentelmi bizottságához fordul jogorvoslatért.
A Smer képviselője Hlina viselkedését elfogadhatatlannak minősítette. „Megjátssza a nagy demokratát, de az emberek véleményét nem akarja meghallgatni. Ha pedig valaki azt meg akarja mondani, rátámad” – fejtette ki Martvon. Szerinte a független képviselő most megmutatta igazi arcát, azt, hogy nem képes semmiféle értelmes párbeszédre, csak mások befeketítésére.
Alojz Hlina újságíróknak az incidens után azt mondta, hogy nem verte meg kormánypárti képviselőtársát. „Ha ugyanis rátámadtam volna, akkor most már az intenzív osztályon feküdne” – jegyezte meg a független képviselő, akinek egyébként nem ez az első incidense a parlamentben.
(PRO DOMO – a név kiejtése: Anton Martvon – anton martvony)

MTI

hirdetés
Previous articleRECEPTEK: Töki pompos – Kenyérlángos
Next articleHétvégén Kútfeszt a komáromi Európa-udvarban