HAZA RÉGIÓ Véradás a gútai magániskolában

Véradás a gútai magániskolában

924
hirdetés

verA Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola 2016. április 5 -én véradást szervezett a diákok bevonásával. Maga az ötlet kitalálói Szabó Szokol Katalin helyettesnő és Gál Zsuzsanna tanárnő, akik már januárban egyeztették a komáromi Forlife tranfúziós részlegével az időpontot.

 Sokan felteszik a kérdést, hogy miért született ez az ötlet. Ezt legjobban  Talmund szavaival tudnánk kifejezni:  „Ki egy életet megment, egy világot ment meg.“ Iskolánk nemcsak az elméleti és gyakorlati oktatásra fektet hangsúlyt, hanem a diákok és az embertársak erkölcsi fejlődésére is odafigyel. Az intézmény fontosnak tartja a diákok felkészítését a valós életre, amihez hozzátartozik embertársaink, felebarátaink megsegítése. Egy véradó három emberi életet tud megmenteni egyszeri véradásával. A magásniskola 24 véradóval járult hozzá e nemes célhoz. Ez azonban nem jöhetett volna létre, ha a magániskola vezetősége nem biztosította volna a megfelelő körülményeket, amellyel nagyon elégedettek voltak a egészségügyi dolgozók. A jelentkezők többsége egészségügyi szempontból alkalmasnak bizonyult a véradásra, így örömmel segítettek embertársaikon.

Köszönet illet minden önként adakozó diákot. Köszönettel tartozunk Szevencsek István  magánvállalkozónak is, aki csokoládéval támogatta a véradókat. Reméljük, a jövőben az iskola többi diákja is kedvet kap a hasonló segítségnyújtásra.

 

A szervezők

 

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleVasárnapi pihenőnap – A Fidesz támogatja a törvény visszavonását
Next articleLezárult a 12. Komáromi Egyetemi Napok