HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Véget ért az országos vakcina-lottó

Véget ért az országos vakcina-lottó

1095
hirdetés

Befejeződött az országos vakcinalottó amelynek első adására augusztus 15-én került sor és 12 héten át sorsoltak ki nyereményeket olyan személyek között, akik beoltatták magukat és regisztráltak a játékra. Múlt szombaton kisorsolták az utolsó szerencséseket, akiknek esélyük nyílt, hogy akár több százezres nyereményt is hazavihessenek. Az est első vendége Igor Matovič pénzügyminiszter volt, aki a Novákyban élő Teréziát húzta ki, ő viszont nem vette fel a telefont 20 másodpercen belül. Mivel egy hete az utolsó két kisorsoltat sem tudták elérni, szombaton az első szerencsés 201 ezer euróval gazdagodhatott volna, de így, hogy ő sem vette fel a telefont, az összeg 301 ezer euróra nőtt.

Másodikként Lucia Vráblicová színésznő sorsolt, ő pedig a Hondruša-Hámre községben (Žarnovicai járás) élő Danát húzta ki, aki időben felvette a telefont, a jelszót is tudta, így övé lett a 301 ezer euró. A hölgy annyira örült a nyereménynek, hogy a műsorvezetőknek hirtelenjében azt sem tudta megmondani, hogy hány éves a fia. Ľudovít Jakubove műsorvezető következett, akinek a Sninához közeli Príslopban élő Katarína szelvénye akadt a kezébe. A hölgy időben felvette a telefont és a jelszót is tudta, övé lett hát a 101 ezer euró. Az est negyedik vendége Jana énekesnő volt, aki a bényi (Érsekújvári járás) Jurajt sorsolta ki, ő viszont nem vette a telefont, így a nyeremény 201 ezerre nőtt. Az utolsó körben jött csak az igazi izgalom: Ján Danko orvos és tudós a Čirč köz­ségben (Stará Ľubovňa­i járás) élő Ladislavot húzta ki, néhány telefoncsengés után viszont megszólalt a hang:
„A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható”. Viszont az utolsó nyereményt mégiscsak oda kell valakinek adni, így a rendezők úgy döntöttek, hogy húzzanak még egyet. Danko a vörösmajori (Hviezdoslavov Dunaszerdahelyi járás) Rudolfot sorsolta ki, ő pedig a hívásra fel is vette a telefont, a jelszót is tudta, így tehát 201 ezer euróval gazdagodott. Arra a kérdésre, hogy hogyan ünnepli meg a nyereményt, azt felelte, hogy köszönetet mond az elhunyt édesanyjának, akit a Covid miatt veszített el.

 

DUNATÁJ HETILAP 44/2021

kép: pixabay

hirdetés
Previous articleÁtadták Komáromban a szabadtéri színészmúzeumot
Next articleKi is Ivan Reitman?