HAZA HÍR-MIX Városunkban is megáll az Arany-busz

Városunkban is megáll az Arany-busz

1245
hirdetés

Szeptember első vasárnapján a Klapka téren fog állomásozni az Arany János életét és költészetét bemutató mozgókiállítás. Az Arany-buszon lévő tárlatot a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai állították össze, melynek címe Önarckép álarcokban.

„A kiállítás Arany János születésének 200. évfordulójának tiszteletére született, hiszen ebben az évben Arany emlékévet hirdettek. A mozgókiállításon rengeteg ötletes megoldással várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Ikonikus tárgyakkal, bővebb információkat tartalmazó érintőképernyőkkel és játékos, interaktív elemekkel találkozhatunk – általuk ismerhetjük meg közelebbről Arany Jánost. A busz előtt kialakított pihenőzónában pedig Arany-köteteket lehet lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, de a bátrabbak kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is. Érdemes lesz kilátogatni vasárnap a Klapka térre, ahol reggel tíz órától délután hat óráig ingyenesen látogatható a kiállítás” – mondta el lapunknak Szénássy Tímea, a városi kulturális bizottság elnöke.

A hétvégén több helyen is találkozhatunk az Arany-busszal. Szeptember 1-én a dunamocsi főtéren, a Burcsákfesztivál keretén belül, szeptember 2-án a marcelházi kultúrház parkolójában a Felvidéki Bajusz találkozón, továbbá szeptember 4-én a dél-komáromi Jókai ligetben állomásozik a kiállítás.

hirdetés
Previous articleSzent István útmutatása napjainkban is érvényes
Next articleElhunyt Lorán Lenke Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész