Kezdőlap HÍR-MIX Változások a komáromi óvintézkedésekben

Változások a komáromi óvintézkedésekben

504
MEGOSZTÁS

Kedden délelőtt Keszegh Béla polgármester vezetésével ülésezett a város válságstábja. Jelen volt az Regionális Közegészségügyi Hivatal igazgatónője, Denisa Masárová is, továbbá az érintett területek képviselői.

A tárgyaláson a következő döntések születtek:

– Május 13-tól iskolaszüneti menetrendben újra indul a városi buszjárat. A 2-es járat végállomása a Mély utcán lesz, a vírusveszély miatt ideiglenesen a harcsási állomásra nem jár ki a városi busz.

– A város játszóterei május 13-tól kinyitnak. Ezzel kapcsolatosan követni kell a tiszti főorvos előírásait, amelyet a bejáratoknál táblák jeleznek. A város biztosítja a játékelemek fertőtlenítését és a homokozó átgereblyézését naponta. A központi játszótéren található mosdó egyelőre nem lesz nyitva.

– A multifunkciós sportpályák szintén kinyitnak, de egyelőre csak érintkezés nélküli sportolásra és edzésre van ott lehetőség.

– A város a központi szervek bevonásával tesztelni fogja a hajléktalanszálló lakóit.

– Az Ispotály utcai  idősek otthonában egyelőre tovább tart a kijárási tilalom. A szakemberek javaslata szerint meg kell várni, milyen eredményeket hoz a 2. és a 3. fázis bevezetése és ez alapján szükséges oldani a szigorítást, mivel az egyik legveszélyeztetettebb csoportról van szó.

– Denisa Masárová jelezte, hogy a Vasút utcai piacon az előírások biztosítottak, így zavartalanul működhet a piaci árusítás.  

– Az iskolák és óvodák újra indításával kapcsolatosan még nem született konkrét döntés, a város várja az ezzel kapcsolatos rendelkezéseket, hogy elő tudja készíteni a megfelelő körülményeket.

A jelenlévők a közeljövőben újra találkoznak, hogy fokozatosan kiértékeljék a fejleményeket.  

 

kvh

hirdetés