HAZA VÁLASZTÁSOK Választás23: Gyimesivel tárgyalt a Szövetség-Aliancia MKP-platformja

Választás23: Gyimesivel tárgyalt a Szövetség-Aliancia MKP-platformja

504
hirdetés

Az előrehozott parlamenti választás előtti együttműködés lehetőségéről tárgyalt a Szövetség-Aliancia MKP platformja Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselővel. Az együttműködéssel kapcsolatos kérdéseket még nem zárták le, a jövő héten újra tárgyalnak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Magdeme Klára, a Szövetség-Aliancia szóvivője.


„A jelenlevők értékelték az aktuális politikai helyzetet, és megállapították, hogy a céljuk közös: a magyarság és Dél-Szlovákia minél erősebb képviselete az őszi parlamenti választás után” – mondta a szóvivő, és hozzátette, a tárgyalás egy hét múlva folytatódik. Az eredményről várhatóan akkor tájékoztatnak.
Magdeme Klára hozzátette, a platformok szerepéről is tárgyaltak a Szövetség jelöltlistájának összeállítása során. „Az MKP-platform képviselői tájékoztattak a közös jelöltlistán elfoglalt helyekről. Körvonalazták a választási kampány első részleteit is” – tette hozzá.
A megbeszélésen részt vett Forró Krisztián, a Szövetség elnöke, Berényi József, az MKP-platform elnöke és Bárdos Gyula, a Szövetség MKP-platformjának elnökségi tagja.

TASR

kép: facebook

hirdetés