HAZA HÍR-MIX Választás23: Gyimesi: Ha rajta leszek a Szövetség listáján, akkor a 150. helyen

Választás23: Gyimesi: Ha rajta leszek a Szövetség listáján, akkor a 150. helyen

792
hirdetés

Gyimesi György képviselő (frakció nélküli) megerősítette, elképzelhető, hogy a parlamenten kívüli Aliancia-Szövetség listáján indul a választáson, a 150. helyen. Hozzátette, hogy a tárgyalások még zajlanak, és csupán a Híd-platform néhány tagjának van kifogásai vele szemben.


Elmondása szerint az Összefogás, valamint az MKP platformjának tagjai nem ellenzik, hogy a Szövetség listáján induljon. „A Most-Híd néhány politikusa utasítja ezt vissza, akik meg akarják osztani a listát, vagy nem akarnak rajta lenni” – mondta Gyimesi újságíróknak. Hozzáfűzte, ő nem adott semmiféle ultimátumot, és azt akarja, hogy mindenki szerepeljen a listán.
Azt is elmondta, a megbeszélések nem zárultak le, egyelőre abban állapodtak meg, hogy a 150. helyről lenne szó. „Most arról tanácskozunk, hogy a többi platform is el tudja ezt fogadni” – tette hozzá. A személyével kapcsolatos vitát béka-egér harcnak tartja, megjegyezte, hogy a párttagság fele az övéhez hasonló nézeteket vall. „Ha attól tartanak, hogy fölénybe kerül a szociális-keresztény irányvonal a pártban, akkor az ő dolguk, hogy ezt ellensúlyozni tudják” – reagált a vele kapcsolatos fenntartásokra.
Gyimesi szerint akik azt akarják, hogy a magyar közösségnek parlamenti képviselete legyen, azok rajta lesznek a Szövetség listáján. Azt is kijelentette, ha elfogadta volna Igor Matovič pártelnök ajánlatát és az OĽANO listáján indul, azzal megosztotta volna a magyar szavazókat, és akkor a Szövetség nem jutna be a parlamentbe. Tehát úgy véli, azzal, hogy a Szövetség listáján indul, nem megosztja, hanem összefogja a szavazókat. Gyimesi kizárta azt a lehetőséget, hogy ha nem sikerül megegyezni a Szövetséggel, végül mégis az OĽANO listáján indulna.
Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke már kijelentette, nem hajlandó egy jelöltlistán szerepelni Gyimesi Györggyel, és azzal vádolja az MKP-t, hogy átverte a szövetségeseit. Szerinte Gyimesi támogatása mögött egy szűk érdekcsoport áll a pártban, amely nem tartja tiszteletben az alapszabályt és a Szövetség platformjai között létrejött megállapodást, emiatt reális a fenyegetés, hogy ez a párt széteséséhez vezet.
A Híd-platform tagjai leszögezték, nincs kifogásuk azzal kapcsolatban, hogy a Szövetség listáján szerepeljenek az MKP és az Összefogás tagjai. Ugyanakkor figyelmeztettek, az alapszabály szerint csak azután lehet az országos tanács elé terjeszteni a jelöltlistát, hogy azt a párt grémiuma jóváhagyta, és a listával kapcsolatban nem hozhat döntést egymaga a Szövetség elnöke.

TASR

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleCPAC – Orbán Viktor: a progresszív vírus ellenszere, hogy nemet kell mondani a migrációra, a genderre és a háborúra
Next articleKáčer a felmentését kérte a külügyminiszteri posztról