HAZA BELFÖLD Választás2022: Sikeresnek tartja választási szereplését a Szövetség

Választás2022: Sikeresnek tartja választási szereplését a Szövetség

416
hirdetés

A parlamenten kívüli Szövetség 263 polgármesteri posztot szerzett a helyhatósági választásokon, ebből 222-őt más párt támogatása nélkül. Emellett 1700-nál több képviselője van – összegezte hétfői sajtótájékoztatóján Forró Krisztián, a párt elnöke.


A megyei választáson a Szövetség 54 jelöltje szerzett képviselői mandátumot, emellett koalícióban induló sikeres jelölteket is támogatott, például Eperjes  megyében 16-ot, Zsolna  megyében 11-et. A pártnak így nem csak a déli régiókban van képviselete, mutatott rá Forró.
A Szövetség két megyeelnökjelöltet indított, Nagyszombat megyében Berényi Józsefet, Nyitra  megyében Csenger Tibort. Berényi kétszer annyi szavazatot kapott, mint öt éve.
Forró Krisztián rámutatott, az emberek látják, milyen viszonyok uralkodnak a kormánykoalícióban, és a kabinet elveszíti kapcsolatát a lakossággal. Hangsúlyozta, pártja a régiókat képviseli, mindennapi kontaktusban vannak az emberekkel, és képesek megoldásokat kínálni.
Választási szereplését sikeresnek tartja a párt. „Az eredmények azt tükrözik, erősek vagyunk Dél-Szlovákiában, erős képviselettel rendelkezünk” – mondta. A Szövetség Besztercebánya (Banská Bystrica) megyében Ondrej Lunter megyeelnököt, Kassán (Košice) pedig Rastislav Trnka megyeelnököt támogatta.

TASR

kép: facebook

hirdetés
Previous articleBagdy Emőke: Egy ember akár hét másik lelkiállapotáért felelős
Next articleA Szövetségnek 18 polgármestere és 157 képviselője lett a Komáromi járásban