HAZA DUNATÁJ Úttalan utakon érkezett a tavasz Komáromba!

Úttalan utakon érkezett a tavasz Komáromba!

753
hirdetés

Megszámlálhatatlan folt az utakon, kijavítatlan kátyúk tömege teszi szinte lehetetlenné a közlekedést

DSC_3917A természet törvényeit és az időjárást nem lehet politikai úton irányítani. Nem lehet rendeletekkel szabályozni, hogy essen-e a hó, vagy nőjön-e a fű. Ez még Komáromban sem sikerül, így az embereknek kell alkalmazkodniuk a környezethez. A tél okozta károkat, amelyek szinte járhatatlanná tették az utakat, el kell távolítani. A kérdés: Miből?

Komárom útjainak minősége sajnos nem újkeletű probléma, már a Bastrnák-éra alatt is foltozgatások, átmeneti megoldások születtek, mert az expolgármester fontosabbnak tartotta azokat a beruházásokat, amelyekből a baráti kör tudott gazdagodni.

Sajnos, ez a tendencia nem sokat változott, Marek Anton vezetése alatt a város inkább fizet csatornázási díjat a le sem hullott esőért, minthogy a szűkös anyagi forrásokat például Komárom útjainak felújítására fordítaná.

Mint ismeretes, Komáromban hatalmas méretű a munkanélküliség, kevés a beruházás és csak nagyritkán születnek új munkahelyek. Ha egy vállalkozó mégis Komáromba téved, hogy beruházzon és munkahelyet teremtsen, az első benyomása a városról teljes mértékben lehangoló. Ha egy város a saját útjait sem képes rendben tartani, akkor milyen gyümölcsöző együttműködésre lenne képes nagyvállalkozókkal?

Az elmúlt napokban Komárom útjain megjelentek a kátyúzók, foltozók. Mindenki tudja, hogy ez nem megoldás, ideig-óráig megszűnik ugyan a gépkocsik tengelytörésének a veszélye. Új aszfaltszőnyeg felvitelére lenne szükség, mint ahogy az önkormányzati képviselőknek is ideje lenne áttérniük egy új gondolkodásmódra, vagyis a múlt hibáinak feltárására és gyökeres eltávolításukra.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleLetartóztattatta magát, hogy leszokjon a dohányzásról
Next articleKulturális kapcsolódásaink hangsúlyozása – Komáromban járt Balogh Csaba nagykövet