HAZA BELFÖLD Útdíjat kell fizetni januártól az áthaladó teherforgalomért

Útdíjat kell fizetni januártól az áthaladó teherforgalomért

814
hirdetés

43071 Útdíjat kötelesek fizetni 2014 januárjától a 3,5 tonnát meghaladó teherautók a települések belterületén való áthaladásért. Mintegy 985 kilométernyi településeken áthaladó útszakasz válik ezáltal fizetőssé. A rendelkezés azonban nem érinti a másod- és harmadosztályú utakat, amelyeken a nulla kulcsos útdíj lesz érvényben.
Az említett újdonságok a 2014. január elsejével hatályba lépő útdíjbeszedésről szóló törvénymódosításból és a végrehajtó rendelkezéseiből erednek.
A teherautók és a kamionok az új szabály szerint a települések belterületén való áthaladásért akkor lesznek kötelesek útdíjat fizetni, ha a meghatározott bevezető úton érkeznek a településre, illetve a meghatározott kivezető úton 45 perc leforgása alatt elhagyják azt.
Amennyiben a szóban forgó gépjárművek 45 percnél tovább tartózkodnak a településen, a gépjárművezető nem lesz köteles útdíjat fizetni. Ez a rendelkezés azokat a gépjárműveket szabadítja fel az útdíj fizetés alól, amelyek nem pusztán áthaladnak a településen, hanem valamilyen céllal érkeznek oda, vagy éppen távoznak onnan, például árut szállítanak a településre stb. Az áthaladó teherforgalomért fizetendő útdíj célja ugyanis éppen ennek a településről való kiszorítása.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleSzentpéter nemet mondott, Ógyalla rábólintott!
Next articleRECEPTEK: Rakott dödölle