HAZA KÜLFÖLD Utasokkal teli buszt robbantottak fel Volgográdban (videó)

Utasokkal teli buszt robbantottak fel Volgográdban (videó)

858
hirdetés

Egy dagesztáni öngyilkos merénylőt gyanúsítanak

Az orosz hatóságok azt feltételezik, hogy egy dagesztáni öngyilkos merénylő robbantotta fel hétfőn az utasokkal teli menetrendszerinti buszt a dél-oroszországi Volgográdban.

    A pontosított adatok szerint 6 ember halt meg, 33 utas megsérült, köztük egy másfél éves gyermek is, de az orvosok szerint nincs életveszélyben. A busz négy utasát intenzív osztályon ápolják.  
    Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottságban előzetes adatai szerint egy Naida Aszijanova nevű nő, egy illegális fegyveres csoport tagja hajtotta végre a merényletet. A helyszínen megtalálták az igazolványát. Úgy tudni, a 30 éves kaukázusi nő győzte meg élettársát, a moszkvai származású Dmitrij Szokolovot, hogy ő is csatlakozzon az észak-kaukázusi lázadó fegyveresekhez. Dagesztánban még ellenőrzik ezt az információt.
    Az orosz nyomozóhatóság terrorcselekménynek minősítette a robbantást. Az Eho Moszkvi orosz rádiónak egy túlélő fiatal nő arról számolt be, hogy az utastér közepén, szinte azonnal bekövetkezett a robbanás, ahogy a dagesztáni nő felszállt a buszra. A LifeNews orosz televízió jelentése szerint az öngyilkos robbantó övén trotilból, gránátokból és csavarokból készített robbanószerkezet volt. A tűzszerészek fel nem robbant gránátot is találtak a helyszínen.
    A Rosszija 24 állami hírtelevízióban bemutatott felvétel szerint a 29-es számú autóbusz a városszéli autóúton haladt, amikor hirtelen robbanás hallatszott, tűzcsóva és füst szállt fel a jármű oldalából. A mögötte haladó egyik személyautó videofelvevőjével készült filmen jól látható, hogy az emberek először az utasok segítségére siettek, de aztán szinte azonnal elrohantak a busztól. A hatóságok mentették ki az életben maradt utasokat.
    Volgográdban háromnapos gyászt rendeltek el a buszrobbanás áldozatainak emlékére.

MTI

hirdetés
Previous articleSzlovákiában háromszorosára nőtt a jelzáloghitelek összege hét év alatt
Next articleFából született