HAZA RÉGIÓ Ünnepélyes tanévnyitó a gútai magániskolában

Ünnepélyes tanévnyitó a gútai magániskolában

898
hirdetés

„Újra itt vagyunk! – régiek és kérdő-váró újak,
hogy a tudás csillogó, színes köveit gyűjtve
várat építsünk, utat, hidat a jövőbe,
mely egymáshoz told jövendőt és múltat.“

Kovács Kálmán: Útravaló a tanév kapujában című versének elszavalásával kezdődött a tanévnyitó ünnepség a gútai magániskolában, ahol a 2022/23-as tanévben 437 diák folytatja tanulmányait, közülük 118 az első évfolyamban. Az iskolában hagyományosan kétszer van tanévnyitó: először a felsőbb évfolyamok diákjai részére, majd ezt követi az elsős diákok és szüleik üdvözlése. Az „Útravaló“   elhangzása után Balázs Zoltán tanár üdvözölte a jelenlévőket, majd bemutatta az iskola új vezetőségét. A közös igazgatás alatt működő Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola és az Iparművészeti Magániskola igazgatónője PaedDr. Szokol Katalin, a szakközépiskola igazgatóhelyettese PaedDr. Spek Krisztina, az Iparművészeti Magániskola igazgatóhelyettese pedig PaedDr. Bálint Katalin lett. A tanévnyitó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Kopócs Tibor grafikus, illusztrátor, festő, a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának elnöke és a Vadkerti-Zsapka-Sipos trió, mely kitűnő zenéjével, szaxofonszólókkal tarkított megzenésített versekkel szórakoztatta a jelenlévőket.

Szokol Katalin ünnepi beszédében kiemelte, milyen jó érzés, hogy az idén korlátozások nélkül kezdhetjük az új iskolaévet. Elmondta, hogy olyan iskolát szeretnének működtetni, ahol a jó belső légkör és a tartalmas együttes munka következtében jól érzi magát a tanuló és a tanár egyaránt. De csak akkor lesz jó az iskola, ha szoros kapcsolatot ápol a szülőkkel is a közös cél érdekében. Arra biztatta a diákokat, hogy ne féljenek szembenézni a kihívásokkal, és mindent tegyenek meg azért, hogy a lehető legjobb szakemberekké váljanak. Benjamin Franklin szavaival buzdította őket: „A tudásra fordított befektetés fizeti a legmagasabb kamatot.“ Az új tanév nemcsak a diákok számára tartogat kihívásokat, meglepetéseket, hanem a pedagógusok számára is. Tanárnak lenni nem állás, hanem egy csodás hivatás. Németh László szavaival élve: „ Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba.“ Kívánjuk, hogy a gútai magániskola pedagógusai közös erővel, támogatással csiszolgassák ezeket a nyers gyémántokat, ismerjék fel az igazi értékeket és a jó célokat! Az igazgatónő bátorító szavai után Szokol Dezső mérnök, az iskola alapító tulajdonosa szólt a diákokhoz az új tanév küszöbén. Arra buzdította őket, hogy törekedjenek a lehető legtöbb ismeret elsajátítására, hogy felnőtt korukban a felvidéki magyarság értékteremtő polgáraivá válhassanak.

A gútai magániskola minden diákjának, tanárának jó egészséget, lelkesedést, szorgalmat és élményekben gazdag új tanévet kívánunk!

Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola,Iparművészeti Magániskola

hirdetés
Previous articleIII. Károly néven uralkodik az új brit király
Next articleII. Erzsébet halála miatt félárbócra eresztik az elnöki palota előtti zászlókat