HAZA RÉGIÓ Ültess fát Komáromért!

Ültess fát Komáromért!

1337
hirdetés

2011-ben indította el a Komáromi Erődök Barátainak Egyesülete (KEBEL) az Ültess fát gyermekedért, Komáromért! kezdeményezést. Négy év alatt közel 50 csemete került a Monostori erődben található hársfa ligetbe, ahol idén az önkormányzat is elültette a saját fáját.

1

– Az alapító okiratunkban benne szerepel a természeti, és az épített örökség védelme. A faültetéssel ezt a kettőt kapcsoltuk össze. A faültetésre minden évben kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor. Mivel a kezdeményezésben a gyermekedért, és a Komáromért szó is szerepel, így az elmúlt négy évben nemcsak magánszemélyek, de civil szervezetek, intézmények is ültettek fát, így a Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja, a Szőnyi Nyugdíjasklub, vagy a Szivárvány Óvoda – tudtuk meg Bágyi Ferencnétől, az egyesület elnökétől.

A legutóbbi ültetésen az önkormányzat is részt vett, dr. Molnár Attila polgármester, Turi Bálint és Czita János alpolgármesterek közösen helyezték el a facsemetét az előre kiásott gödörben.

– Igyekeztem korábban is mindegyik faültetésen itt lenni, most pedig úgy döntöttünk, hogy az önkormányzat is elhelyezi a saját fáját a ligetben. Jó látni, hogy sok család és civil szervezet fontosnak tartja a környezetvédelmet, illetve annak szépítését. Az önkormányzat több formában is igyekszik megbecsülni az újszülötteket, a kezdeményezések a faültetéssel össze is kapcsolódnak – mondta dr. Molnár Attila.

Czita János alpolgármester hozzátette, hogy a november kifejezetten ideális időpont a csemeték elültetésére. Az ültetők egy-egy emléklapot vehettek át az egyesülettől, tavasszal pedig a táblák is kikerülnek a fák mellé, azzal a felirattal, amit az ültető választ. Bágyi Ferencné arra kér mindenkit, hogy gyakran látogassák meg az egyre bővülő és szépülő ligetet, míg az ültetőket arra kéri, hogy a jövőben se feledkezzenek meg a fák gondozásáról!

Galéria: Ültess fát Komáromért!

KOMAROM.HU

hirdetés