HAZA BELFÖLD Újabb szlovák élsportoló vesztette el állampolgárságát

Újabb szlovák élsportoló vesztette el állampolgárságát

776
hirdetés

A legjobb szlovák kosárlabdásnak számító Anton Gavel felvette a német állampolgárságot, így a hatályos szlovák jogszavály értelmében elveszítette a szlovák állampolgárságot.

A szlovák válogatott edzője, Miroslav Grznár sajtónyilatkozatában is megemlítette, hogy Gavel már nem erősítheti a nemzeti válogatottat.Jaroslav Janáč, a kosárlabdaszövetség elnöke szerint pótolhatatlan veszteség érte őket. A szlovák állampolgársági törvény szerint elveszíti szlovák állampolgárságát az, aki más ország állampolgárává válik.

Gavel Németországban a legnagyobb sportcsillagok közé tartozik. A Bayern München a labdarúgás mellett más sportágakban is elitcsapatok felépítésére törekszik, többek között a kosárlabdában is, melynek csapatába várják Gavelt, aki négy évvel ezelőtt igazolt a konkurens Brose Baskets Bamberghez. 2013-ban éppen a kassai születésű Gavelnak nagy érdeme volt abban, hogy elütötték a továbbjutástól a Bayernt. A Bamberg menedzsere, Wolfgang Heyder számol azzal, hogy a szlovák csilalgot elcsábítják. „Megpróbálják, újra és újra. Addig fogják bombázni az árajánlatokkal, míg végül nem tud nemet mondani a Bayernnek” – mondta a Bild lapnak nyilatkozva. Gavelt a Bundesligában már két ízben választották meg a legjobb védőnek, ebben az esztendőben mérkőzésenként 15,2 pont fűződik a nevéhez. Januárban vetet fel a német állampolgárságot.

Korábban Ladislav Sikorčin jégkorongozó veszítette el a szlovák állampolgárságát, ő ma már magyar színekben korongozik.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleGrónai újra aratott
Next articleSzlovák kiállás Románia schengeni csatlakozása mellett