HAZA HÍR-MIX Új MRI-készülékkel érkezett a Mikulás Komáromba

Új MRI-készülékkel érkezett a Mikulás Komáromba

479
hirdetés

A Komáromi Kórház számtalan újdonsággal gazdagodott az utóbbi időben (megnyílt a sürgősségi betegellátó részleg, az új onkológiai központ, korszerű ágyak, új műszerek és osztályok szolgálják a betegek kényelmét), s most egy további, a szó szoros értelmében hatalmas „csomag“ érkezett mintegy Mikulás-ajándékként. A kórház ugyanis birtokba veheti az új mágnesesrezonancia-képalkotó készüléket. A berendezés megújított helyiségekben történő elhelyezése után a próbaüzemmód következik, hogy az MRI az új esztendőben már teljes mértékben szolgálhassa a betegek kezelését.

Tehergépkocsik, egy hatalmas daru és szakemberek közreműködésével történt meg a behelyezés, de számtalan kíváncsiskodó is figyelemmel kísérte a nap folyamán, vajon mi is történik a kórház sürgősségi betegfelvételi osztálya közelében. Már reggel megérkezett ugyanis az 1,5T Siemens MAGNETOM Sola típusú MRI-készülék. A korszerű berendezés egyes alkotórészeit a legnagyobb óvatossággal helyezték el ott, ahol néhány hét múlva a betegek szolgálatára áll majd. „Ezt a napot rendkívüli fontosságúnak tartom a kórház történetében. Néhány éve még csak egy merész elképzelés volt, ma pedig boldogan jelenthetem be, hogy az álom valóra vált“ – jelentette be az AGEL csoport Komáromi Kórházának igazgatója, Miroslav Jaška. „Az MRI-munkahely a sürgősségi betegellátó részleggel szomszédos pavilonban lesz, s az a célunk, hogy a részleg a lehető leghatékonyabban működjön mind az egészségügyi személyzet, mind pedig a betegek szempontjából“ – tette hozzá az igazgató. A berendezés a kórház saját költségén, teljes mértékben felújított helyiségekben talált otthonra.

Az MRI munkahely kiépítése a kórházi diagnosztika alappillérét képezi a neurológiai, sebészeti, belgyógyászati, onkológiai, traumatológiai és rehabilitációs osztály számára. A komáromi betegeknek eddig MRI-vizsgálatra vagy Érsekújvárba, vagy Dunaszerdahelyre kellett utazniuk, 4–7 heti várakozási idővel. „A kórház versenyképessége szempontjából nagy szükség volt az MRI-diagnosztika fejlesztésére, nem szólva arról, hogy ez nagy segítségére lesz az onkológiai központoknak is“ – vázolta a fejlesztés jelentőségét Jaška. A berendezést a kórház saját eszközeiből fedezte, a teljes beruházás összege 1,5 millió euró.

A Komáromi járás vonzáskörzetébe 110 ezer lakos tartozik.

agel, (N.ZS)

hirdetés
Previous articleSzijjártó Péter: mindkét fél sokat profitál Magyarország és Szlovákia együttműködéséből
Next articleFejlemények a Gútai Közlegelők földjeinek visszaigénylése ügyében