HAZA RÉGIÓ Új járműveket kaptak az önkéntes tűzoltók

Új járműveket kaptak az önkéntes tűzoltók

1873
hirdetés
Szentpéteren a belügyminisztert Jobbágy József polgármester köszöntötte, majd együtt avatták fel a nagyteljesítményű tűzoltókocsit
Szentpéteren a belügyminisztert Jobbágy
József polgármester köszöntötte,
majd együtt avatták fel a nagyteljesítményű
tűzoltókocsit

Az előző kormányok méltatlanul kevés energiát fordítottak arra, hogy a lakosság anyagi értékei védelmének biztosítása érdekében gondoskodjanak a települések önkéntes tűzoltóinak megfelelő műszaki ellátásáról. Sok esetben műszakilag lényegében már régebben kiselejtezésre érdemes járművekkel indultak mentésre, ahol viszont bátorságukkal sokszor még a hivatásos tűzoltókat is megszégyenítették. Célunk, hogy fokozatosan minden településen új rohamkocsik álljanak az önkéntes tűzoltóság szolgálatában – mondta Robert Kaliňák, az SZK kormányának alelnöke, belügyminiszter május 22-én, amikor a Komáromi járás több településén adott át modern tűzoltókocsikat.

Perbete után Szentpéteren tartottak a községháza előtt rögtönzött ünnepséget, ahol felvonultak nem csupán a jelenlegi önkéntes tűzoltók, hanem a szervezet régi tagjai is. – Minden körülmények között számítunk az egyesület tagjainak munkájára, bár inkább az tölt el nyugalommal, ha a versenyeken remekelnek, s nem valódi bevetésen – mondta Jobbágy József polgármester, majd azt is hozzáfűzte, hogy a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt sokszor életmentő lehet a helyi egyesületek gyors beavatkozása. Ekelen a községháza előtt ott állt a régi rohamkocsi, várva az új megérkezését. – Különösen jelentős esemény községünk életében az új tűzoltókocsi megérkezése, hiszen idén több jelentős évfordulót

Robert Kaliňák társaságában volt több parlamenti képviselő, így Vladimír Matejička, aki korábban is hozzájárult a Komáromi járás tűzvédelmének erősítéséhez. Jobbra Fekete Ivett mérnök, Ekel polgármestere látható az új rohamkocsi felavatásakor.
Robert Kaliňák társaságában volt több parlamenti képviselő, így Vladimír Matejička, aki korábban is hozzájárult a Komáromi járás tűzvédelmének erősítéséhez. Jobbra Fekete Ivett mérnök, Ekel polgármestere látható az új rohamkocsi felavatásakor.

is ünneplünk. Idén emlékezünk meg Ekel első írásos bejegyzésének 795. évfordulójáról és az 1965-ös árvízről, amely elpusztította Ekel kétharmadát. A múltban a legnagyobb tűzvész 1823-ban sújtotta a községet, amely elpusztította az egész falut. Az ekeliek a szomszédos településeken találtak menedéket. Talán ezt volt az oka annak, hogy elődeink 1890-ben megalakították az önkéntes tűzoltószervezetet. Ez falunk legrégebbi szervezete, amely 125 éve végzi önkéntes feladatát, lakosaink életének és vagyonának megóvását. Az elmúlt 125 év alatt több száz tűzoltó tevékenykedett a szervezetben – mondta Fekete Ivett mérnök, Ekel polgármestere. Az átadáson Robert Kaliňák azt kívánta az ekelieknek, hogy ez a kocsi nyugodtan rozsdásodjon a nemrégiben felújított tűzoltószertárban, s csak az önkéntes tűzoltók gyakorlatain és versenyein kelljen használniuk. A belügyminiszter és kísérete járásbeli látogatását Szilason fejezte be, ahol ugyancsak egy rohamkocsit kaptak az ottani önkéntes tűzoltók.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleCOCÓ meghódította pályafutása félszázadik serlegét!
Next articleA Komáromi Napokról (2.)