Kezdőlap RÉGIÓ Új járműveket kaptak az önkéntes tűzoltók

Új járműveket kaptak az önkéntes tűzoltók

1066
MEGOSZTÁS
Szentpéteren a belügyminisztert Jobbágy József polgármester köszöntötte, majd együtt avatták fel a nagyteljesítményű tűzoltókocsit
Szentpéteren a belügyminisztert Jobbágy
József polgármester köszöntötte,
majd együtt avatták fel a nagyteljesítményű
tűzoltókocsit

Az előző kormányok méltatlanul kevés energiát fordítottak arra, hogy a lakosság anyagi értékei védelmének biztosítása érdekében gondoskodjanak a települések önkéntes tűzoltóinak megfelelő műszaki ellátásáról. Sok esetben műszakilag lényegében már régebben kiselejtezésre érdemes járművekkel indultak mentésre, ahol viszont bátorságukkal sokszor még a hivatásos tűzoltókat is megszégyenítették. Célunk, hogy fokozatosan minden településen új rohamkocsik álljanak az önkéntes tűzoltóság szolgálatában – mondta Robert Kaliňák, az SZK kormányának alelnöke, belügyminiszter május 22-én, amikor a Komáromi járás több településén adott át modern tűzoltókocsikat.

Perbete után Szentpéteren tartottak a községháza előtt rögtönzött ünnepséget, ahol felvonultak nem csupán a jelenlegi önkéntes tűzoltók, hanem a szervezet régi tagjai is. – Minden körülmények között számítunk az egyesület tagjainak munkájára, bár inkább az tölt el nyugalommal, ha a versenyeken remekelnek, s nem valódi bevetésen – mondta Jobbágy József polgármester, majd azt is hozzáfűzte, hogy a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt sokszor életmentő lehet a helyi egyesületek gyors beavatkozása. Ekelen a községháza előtt ott állt a régi rohamkocsi, várva az új megérkezését. – Különösen jelentős esemény községünk életében az új tűzoltókocsi megérkezése, hiszen idén több jelentős évfordulót

Robert Kaliňák társaságában volt több parlamenti képviselő, így Vladimír Matejička, aki korábban is hozzájárult a Komáromi járás tűzvédelmének erősítéséhez. Jobbra Fekete Ivett mérnök, Ekel polgármestere látható az új rohamkocsi felavatásakor.
Robert Kaliňák társaságában volt több parlamenti képviselő, így Vladimír Matejička, aki korábban is hozzájárult a Komáromi járás tűzvédelmének erősítéséhez. Jobbra Fekete Ivett mérnök, Ekel polgármestere látható az új rohamkocsi felavatásakor.

is ünneplünk. Idén emlékezünk meg Ekel első írásos bejegyzésének 795. évfordulójáról és az 1965-ös árvízről, amely elpusztította Ekel kétharmadát. A múltban a legnagyobb tűzvész 1823-ban sújtotta a községet, amely elpusztította az egész falut. Az ekeliek a szomszédos településeken találtak menedéket. Talán ezt volt az oka annak, hogy elődeink 1890-ben megalakították az önkéntes tűzoltószervezetet. Ez falunk legrégebbi szervezete, amely 125 éve végzi önkéntes feladatát, lakosaink életének és vagyonának megóvását. Az elmúlt 125 év alatt több száz tűzoltó tevékenykedett a szervezetben – mondta Fekete Ivett mérnök, Ekel polgármestere. Az átadáson Robert Kaliňák azt kívánta az ekelieknek, hogy ez a kocsi nyugodtan rozsdásodjon a nemrégiben felújított tűzoltószertárban, s csak az önkéntes tűzoltók gyakorlatain és versenyein kelljen használniuk. A belügyminiszter és kísérete járásbeli látogatását Szilason fejezte be, ahol ugyancsak egy rohamkocsit kaptak az ottani önkéntes tűzoltók.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés