HAZA RÉGIÓ Új ágyakat kapnak a Komáromi Kórház betegei

Új ágyakat kapnak a Komáromi Kórház betegei

375
hirdetés

Az AGEL csoporthoz tartozó Komáromi Kórházban idén is a betegek kényelmének fokozására törekedtek. Ennek egyik módja az itt nyújtott egészségügyi gondoskodás színvonalának javítása, melynek keretén belül fokozatosan megújítják, elektronikus távvezérlésűekre cserélik a kórházi ágyakat. Ebben a hónapban immár 56 új, korszerű ágy áll a páciensek rendelkezésére.


A sebészeti osztály férfi és női részlegére 22 új, távvezérléssel állítható ágy érkezett. Az ágy felszereléséhez tartozik egy kapaszkodásra szolgáló trapéz, a vizeletgyűjtő edény és az urológiai zacskók felfüggesztésére szolgáló tartók, infúziós állvány és a felfekvéses sebek keletkezésének megakadályozására szolgáló antidecubitus matrac.


A sebészet és a krónikus betegek ápolási osztálya hamarosan további 34 ilyen ágyat kap. Az új ágyak elősegítik a betegek gyógyulását és nagyobb kényelmet biztosítanak, az egészségügyi személyzet számára pedig könnyen kezelhetők és a beteg állapotának megfelelően állíthatók.
„A kórházi ágyak fokozatos cseréjével nemcsak a gyógyulás folyamatát segítjük, hanem a betegek komfortérzetét is javítjuk. Ugyanakkor az új ágyak segítik az egészségügyi dolgozók munkáját is és csökkentik a felfekvéses sebek kialakulásának veszélyét“ – közölte ezzel kapcsolatban Mgr. Miroslav Jaška, a kórház igazgatója.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous article„Robbanás” a komáromi Egressy Béni VMK-ban: véget ért a XI. Fonográf Fesztivál
Next articleNádas György családja miatt döntött az életmódváltás mellett