Home Egyéb Túrára fel Hévízen!

Túrára fel Hévízen!

0

DSC_7951Az őszi hónapok híresek szeszélyes időjárásukról, de mégis az egyik legjobb időszak, hogy kimozduljunk a négy fal fogságából. Még nincs túl hideg, ahhoz, hogy a levegőre merészkedjünk, és már nincs túl meleg sem, hogy ez kifogás legyen az otthon maradásra. Mi is nekivágtunk nemrég, hogy felfedezzük Hévízt és környékét!

A Balatontól mindössze néhány kilométerre fekvő városka, igazi ékszerdoboz a természetkedvelők számára. Nem csak a különleges gyógytó és az azt körül vevő véderdő nyűgözi le az arra járót, hanem a számtalan aktív kikapcsolódási lehetőség is.

Két lábon vagy két keréken

Ha futni nem is, de sétálni mindenki szeret. Érdemes hát először a hévízi Tourinform irodába betérni és gyalogos térképpel, vagy túravezető mobil alkalmazással a kezünkben útra kelni, és vezetett útvonalon felfedezni a várost. Ha kedvünk tartja, akkor bérelhetünk nordic walking botot is. Sőt aki igazán szeret mozogni, az választhat a számos kerékpárbérlési lehetőség közül is, mindegy, hogy az túra kerékpár, city bike vagy e-bike, vagy közösségi kerékpár. A környék bővelkedik kijelölt és kiépített kerékpáros útvonalakkal. Így könnyűszerrel elkerekezhetünk a Kis-Balatonhoz, rácsatlakozhatunk a Balatoni Bringakörútra, de akár felkapathatunk a Rezi vár környéki dombokra is.

DSC_9643Két lábon és két keréken

A két lábon állást és a „kerekezést” egy speciális eszköz, a segway használatával kombinálhatjuk is. A szakképzett vezetővel tartott, változó hosszúságú túrák során kényelmesen fedezhetjük fel Hévíz rejtett titkait. A kétkerekű, elektromos motor hajtotta szerkezeten nincs más dolgunk, mint élvezni a túrát.

Ha edzeni szeretnénk

Nem csak a helyiek, de minden Hévízen megforduló sportkedvelő örömére több szabadtéri edzési lehetőség is van. Ha éppen a tavon vagyunk, felrázhatjuk magunkat a parton rendelkezésre álló fitness gépek egyikén. Aki komolyabban űzi ezt a fajta testedzést, az bátran próbálja ki a Kossuth Lajos utcai focipálya mögötti edzőpálya eszközeit.

Izomlázra is

Azt tudta, hogy a hévízi tó vize kiválóan hat a sportolástól megfáradt izmokra is? A meleg víz hatására az edzés közben megdolgozott izomcsoportok ellazulnak. Az átlag, hobbi szinten sportolók számára a hévízi termálvíz, a hévízi iszap, esetleg iszapkoncentrátum pozitívan hatnak emellett még zúzódás, rándulás, görcs és ficam esetén is.

Térképek és túrainformációk itt:

Tourinform Hévíz
Tel.: +36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu

www.heviz.hu


 

Hévízi szállástippjeink

A gyógytótól 200 m-re, Hévíz központjában várja Önöket a GUSZTI VILLA HÉVÍZ!

Kíváncsi Hévíz másik arcára? Ahol a pihenés nemcsak a Gyógyvízről szól? Aktív kikapcsolódás is várja Önt két keréken, legyen az bicikli vagy Segway.

Aki minőségi, stílusos szállásra vágyik hotel szintű szolgáltatásokkal és berendezéssel, de ódzkodik a szállodák zajától és a tömegtől, annak kiváló választás a Piroska Villa.