Kezdőlap KULTÚRA Trianon 100

Trianon 100

883
MEGOSZTÁS

Megemlékezés a nemzeti összetartozás napja alkalmából  a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban

Történelmi pillanat előtt áll a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház, hiszen ez a három kulturális intézmény az elmúlt években, évtizedekben még nem hozott létre közös produkciót. Ezúttal azonban a Trianoni békeszerződés aláírásának centenáriumaméltó alkalmat kínált az együttműködésre. 2020. június 6-án 19.00 órátólTrianon 100 címen egy közös ünnepi megemlékezésre kerül sor az Egressy Béni Városi Művelődési Központ nagytermében, melyen fellépnek a kassai és komáromi színház művészei is.

Az est résztvevői: Boráros Imre Kossuth-díjas,Dráfi Mátyás Jászai díjas színművész,

Lakatos Róbert a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ ésGál Tamás a Komáromi Jókai Színház igazgatója, Culka Ottó, Dégner Lilla, Kiss Szilvia, Matusek Attila, Olasz István, Ollé Erik, Szvrcsek Anita- színművészek, Balla Barnabás a pozsonyi Színművészeti Főiskola hallgatója.

A trianoni megemlékezésen fellép a Folkkvartettzenekar (Hanusz Zoltán, Horváth Balázs, Kuti Sándor, Orsós Tamás), Pálinkás Andrássy Zsuzsanna, valamint Vadkerti Imre, Bertók István és Sipos Dávid, valamint Gálik Gábor és Gálik Klaudia(az Egressy Béni Városi Művelődési Központ égisze alatt működő Komárom Táncműhely művészeti vezetői), Domján Máté és Kukucs Eszternéptáncosok.

Az emlékestrea belépés díjtalan, az érvényes rendelkezések miatt azonban a művelődési ház munkatársai csak korlátozott számban engedhetnek be nézőket, ezért fontos, hogy az érdeklődők jelezzék részvételi szándékukat a msks.vmk.komarno@gmail.com e-mail címen. Annak érdekében, hogy az ünnepi megemlékezést minél többen láthassák, a műsort élőben közvetíti mindhárom intézmény. A felvétel megtekinthető a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ, a Komáromi Jókai Színház valamint a kassai Thália Színház Facebook oldalán.

 

hirdetés