Kezdőlap RÉGIÓ Tragédiával végződött az iszogatás

Tragédiával végződött az iszogatás

563
MEGOSZTÁS

Ismét ölt a mustgáz

Négy ember került életveszélybe egy újgyallai borospincében az ott felgyülemlett széndioxidtól. Főként a szüret utáni időszakban emelkedik jelentősen a mustgáz(szén-dioxid-)mérgezés veszélye. A közhiedelemmel ellentétben, ha a kézben tartott gyertya lángja nem alszik el, az sem garancia arra, hogy nincs a pincében halálos koncentrációjú mustgáz. A mustgázmérgezés évről évre sok halálos áldozatot követel.

Múlt héten csütörtökön este egy 76 éves újgyallai férfi murciért (burcsák) indult borospincéjébe. Csapolás közben rosszul lett, ezért segítségért kiáltott. A nála tartózkodó 68 éves barátja meghallotta a kétségbeesett segélykérést és lement a pincébe, de nem tudta a már eszméletét vesztett pincetulajdonost kihozni. A kettejük segítségére siető 41 éves szomszéd és annak 16 éves fia
is lement a pincébe, de ők sem tudtak onnan kijutni. A rendőrök, tűzoltók és mentők helyszínre érkezéséig mindnyájan eszméletlenek voltak. A községbe több mentőegység érkezett, köztük egy mentőhelikopter is. A négy ember a mustgázban lévő széndioxid belégzése következtében lett rosszul és ezért mindannyiukat kórházba szállították. Az orvosok mindent elkövettek a bajba jutottak érdekében, de a pincetulajdonos életét már nem tudták megmenteni. Barátja jelenleg is súlyos állapotban van, de a két fiatalabb férfi már hazamehetett a kórházból.

DUNATÁJ HETILAP 39/2018

Kép: illusztráció

hirdetés