HAZA HÍR-MIX Továbbra sem felhőtlen a KFC és a komáromi önkormányzat közötti együttműködés

Továbbra sem felhőtlen a KFC és a komáromi önkormányzat közötti együttműködés

2554
hirdetés

A régiós labdarúgás egyik legnagyobb vesztese mindenképpen a komáromi KFC II. ligás gárdája. Sok vesződséggel, de végül mégiscsak sikerült összeállítaniuk egy ütőképes csapatot, ám mire bele lendülhettek volna a tavaszi bajnoki idény mérkőzéseibe, a koronavírus miatt megszakadt a bajnokság, s nagy valószínűség szerint az csak ősszel indul újra. ÉS ugyebár előttük áll a csapat, de mondhatni a város legnagyobb beruházása, vagyis az idejét múlt stadion teljes átépítése. Azt is illik bevallani, hogy nem éppen felhőtlen a labdarúgószakosztály és a városi hivatal között az együttműködés…

Az élet azonban nem állt meg. Játékosaik a kiadott edzésterveknek megfelelően otthon, hazai körülmények között készülnek, de természetesen annak örülnének, ha a jelenlegi helyzet mielőbb véget érne és ismét a pályán rúghatnák a labdát. Az U15-ös és fiatalabb korosztályaik számára a Nyugat-Szlovákiai Labdarúgó Szövetség (ZsFZ) döntése értelmében a bajnoki idény már befejeződött, a többi csapatukkal a Szlovák Labdarúgó- Szövetség (SFZ) döntéseihez kell igazodniuk, melyek értelmében egyelőre az összes, április 30-ig kiírt hivatalos mérkőzés ismeretlen ideig elhalasztásra került. Csapataik szereplését és anyagi mozgáskörüket nagyban befolyásolja majd az elmaradt mérkőzések száma és csapataik eredményességéért kapott díjazások és támogatások összege is. Éppen ezért „csodálatos” előrelátás volt tapasztalható, hogy a városi képviselőtestület már februárban előre láthatta az ínséges idők közeledtét, mikor már az idei évre csaknem 30%-kal kevesebb forrás megítélése mellett döntött a KFC működésére annak ellenére, hogy két utánpótláscsapatuk is magasabban jegyzett bajnokságban szerepel az előző versenyévadhoz képest. Az érvényben levő törvények alapján az önkormányzat 6422-es határozatát illett volna 20 napon belül megküldeniük, vagy legalább a támogatási szerződést, az viszont a mai napig nem történt meg. A szakosztálynak két anyagi forrása van, az egyik a mindenkori önkormányzat támogatása, a másik viszont a lelátók közönségétől befolyó összeg. Ez utóbbira őszig már nem lehet számítani, a városi támogatás még csökkentett formában sem érkezett meg. A kiadások sorában viszont változatlanul maradt a pályakarbantartás, a fű öntözése, az épület karbantartása és más „apróság”, amelyhez viszont pénz kell. Félő, hogy ha így folytatódnak az események, nem marad pénz a fizetésekre és megismétlődhet a zsolnaiakéhoz hasonló összeomlás, amikor szélnek eresztették az egész csapatot.
Komáromnak nem ilyen hírnévre van szüksége, hanem olyan csapatra, amely az I. ligába való feljutást tűzte ki célul, mezén a város címerével….

 

DUNATÁJ HETILAP 17/2020

hirdetés
Previous articleVáltozások az anyakönyvi hivatal ügyintézésében
Next articleCsökken az új fertőzöttek száma