HAZA BELFÖLD Tovább csökkennek a Smer preferenciái

Tovább csökkennek a Smer preferenciái

723
hirdetés

Bár még mindig a Smer-SD nyerné a parlamenti választást, amennyiben az a múlt hét végén zajlott volna, a párt 36,4 százalékos eredménye csökkenő tendenciát mutat, áprilisban ugyanis még 38,3 százalékos mértek neki. Legalábbis a Polis Slovakia ügynökség felmérése szerint, amelyet a SITA hírügynökség felkérésére készített.
A Smer-SD után a parlamentbe bejutó második legtöbb szavazatot kapott párt Radoslav Procházka Hálója, amely az áprilisi 11,4 százalékos eredményével szemben most 15,4 százalékot ért el.
Harmadikként a KDH jutna be a parlamentbe 8,1 százaléknyi szavazattal, a kereszténydemokratákat a Most-Híd követi, 7,6 százalékkal. De bejutna a parlamentbe az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek Pártja (OĽaNO) is a megkérdezettek 6,2 százaléknyi szavazatával, és az MKP is, amelyre a felmérésben megkérdezettek 5,7 százaléka voksolna.
Ezek szerint az adatok szerint a Smer-SD 69 képviselői helyet szerezne a szlovák törvényhozásban, a Háló 29-et, a KDH 15-öt, a Most-Híd 14-et, az OĽaNO 12-őt, az MKP-nek pedig 11 képviselői hely jutna.
A parlamenten kívül rekedne a felmérés szerint az SDKÚ-DS (4,7%), az SaS (4,3%), az SNS (3,9%), a NOVA (3,4%), és a Mi Szlovákiánk Néppárt, amelyet a megkérdezettek csupán 2%-a támogatna.
A Polis telefonos felmérését május 26-a és június 2-a közt végezte 1603 megkérdezett részvételével. A felmérés szerint a megkérdezettek 68%-a venne részt biztosan a parlamenti választáson, 16%-uk még nem döntötte el, és 26%-uk biztosan nem venne részt rajta.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleSzlovákiáé a harmadik legnyitottabb gazdaság az EU-ban
Next articleÉrsekújvár újból kétnyelvű