HAZA BELFÖLD Többnyire maguk pénzelik a jelöltek a kampányukat

Többnyire maguk pénzelik a jelöltek a kampányukat

761
hirdetés

A pártjelöltek többsége a novemberi helyhatósági választás során nem támaszkodhat a kampánya során a pártközpont anyagi támogatására. A parlamenti pártok közül például csupán a Smer-SD, az SaS és a KDH nyújt anyagi támogatást is a jelöltjeinek.
A Smer egyelőre nem konkretizálta mekkora összeggel száll majd be az egyes jelöltek kampányába, a liberális SaS azonban 1000 eurós alaphozzájárulással hajlandó minden jelöltje kampányát támogatni. A további támogatás attól függ majd, mennyivel száll be maga a jelölt a kampányba, a pártközpont azonban maximálisan további ezressel támogatja majd a kampányt.
AKDH kampányáért és annak támogatásáért a párt helyi szervei felelnek, kivételt csak a párt polgármester-jelöltjei jelentenek a kerületi városokban, akiket a pártközpont is támogatni kíván anyagilag.
Az SDKÚ-DS jelöltjeinek a saját forrásaikra kell támaszkodniuk a kampányuk során, a pártközpont olyan támogatást nyújt nekik, mint amilyet a megyei és az európai parlamenti választás során nyújtott az egyes jelölteknek.
A Most-Híd pártközpontja a helyhatósági választások anyagi részét hasonlóképpen, mint a múltban, az egyes helyi struktúrákra bízza.
Az Egyszerű Emberek és független Személyiségek pártközpontja sem szán anyagiakat a kampányra, mondván, „az erős független jelöltek indulásának eszméjét támogatják, nem pedig a pártkönyves jelöltekét”.
A parlamenten kívüli pártok esetében sem egységes a támogatás kérdése. Az MKP pártközpontja például kisebb összeggel támogatja a jelöltek helyhatósági választási kampányát, amit egy meghatározott kulcs szerint oszt szét, amiről a választási stáb dönt majd. A NOVA mozgalomban viszont csak saját forrásaikra számíthatnak a jelöltek, és nem támogatja anyagilag az SNS sem a jelöltjeit. A Háló a kérdésre nem reagált, az internetoldalán azonban az olvasható, hogy „a helyhatósági választási kampányt a jelöltek elsősorban maguk fedezik majd”.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleNAAF – 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál – 2014. augusztus 7.-10., Komárom, Monostori erőd
Next articleMegújult Komárom első köztéri szobra