HAZA HÍR-MIX Több száz új munkahely létesülhet Dél-Komáromban

Több száz új munkahely létesülhet Dél-Komáromban

1342
hirdetés

IMG_7087A lengyel Alumetal cég, mely jelenleg Európa negyedik legnagyobb alumínium ötvözet gyártója, még az idén nekikezd zöldmezős beruházásként, legmodernabb gyára felépítésébe Komáromban – ismertették ma a Monostori erődben tartott Alumetal Nyílt Napon.

Désvári Zoltán az Alumetal Group Hungary kft. vezetője portálIMG_7070unknak elmondta, hogy a lengyel anyacég Magyarországi termelőüzeme Komáromban fog felépülni. A cég várhatóan 150 főt fog foglalkoztatni a jövő év nyarára tervezett induláskor. Miután beindul a termelés a komáromi gyárban, az Alumetal Európa második legnagyobb alumínium ötvözet gyártójává léphet előre. A cég kiemelt partnere pl. a Volkswagen csoport, ebből adódik, hogy elsősorban autóalakatrész gyártóknak szállít alapanyagot. Mindez nagyon komoly lehetőséget biztosít a régiónak arra, hogy újabb cégeket vonzon a gyár köré. Már most több autóipari vállalat érdeklődik a gyártás megindulásának idejéről.

IMG_7079A lengyel cég képviselője elmondta, hogy nagyjából négyes szorzót lehet alkalmazni minden általuk létrehozott munkahely esetében (hiszen beszállítók és gyártók isIMG_7082 terveznek letelepülni), tehát nagyjából összesen 600 új munkahely jöhet létre a gyárnak köszönhetően.

Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere kihangsúlyozta, hogy a kormány segítsége nélkül ez a beruházás nem jöhetett volna létre, továbbá fontosnak tartotta még elmondani, hogy mindenképpen számítanak az Észak-Komáromi munkaerőre, ugyanis Dél-Komáromban jelenleg már lassan munkaerőhiány alakul ki bizonyos ágazatokban.

Kiemelték még, hogy a gyár nem alumíniumot fog gyártani, hanem akárcsak az anyacég Lengyelországban, alumínium hulladék feldolgozásával fog létrehozni különböző alumínium ötvözeteteket.

dunatajonline / dunataj.sk

IMG_7065 IMG_7067 IMG_7094 IMG_7090

hirdetés
Previous articleKomárom az egészséges mosolyért
Next articleIllő lenne észre venni, hogy ELMENT A HAJÓ!