Kezdőlap RÉGIÓ Több száz gyermek karácsonyozott a sportcsarnokban

Több száz gyermek karácsonyozott a sportcsarnokban

416
MEGOSZTÁS
Több éve szervezi a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézménye a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportjával karöltve azt a karácsonyi ünnepséget, amelyre a helyi hátrányos helyzetű családok gyermekei kapnak meghívást.

A hétvégi eseményen részt vett dr. Molnár Attila is, aki külön köszöntötte a komáromi családokat.

A polgármester kiemelte, az önkormányzat a saját eszközeivel igyekszik segíteni a komáromi családokat. Ezen intézkedések közé tartozik a 100.000 Ft-os kelengyepénz, az első házasságukat kötő komáromi párok egyszeri 100.000 Ft-os támogatása, a diákbérletek-, a kismamák helyi tömegközlekedésének-, valamint a 70 éven felüliek hulladékszállítási költségének átvállalása.

– Az önkormányzat napjainkban 3 milliárdot költ közintézményeire, a Kultsár iskola és a gimnázium felújítására, a Családsegítő új épületének megépítésére, az összes óvoda udvarának rendbetételére, vagy épp a hamarosan átadásra kerülő bölcsőde korszerűsítésére.

– Jövő év január 1-től pedig térítésmentese étkezik valamennyi komáromi bölcsődés és óvodás – hangsúlyozta a városvezető.

A meghívottak egységes csomagot vehettek át, amit nem családonként, hanem gyermekenként járt. Ebbe az édesség mellé gyümölcs is került. A Tám-Pont az ünnepséget megelőzően ajándékgyűjtést szervezett, amelyre nagyon sok felajánlás érkezett. A gyerekek játékot, könyvet és plüssállatot is választhattak korcsoportjuknak megfelelően.

A köszöntőt követően az intézménnyel kapcsoltban álló gyermekek betlehemi műsort adtak, valamint megtekinthettünk egy zenés karácsonyváró összeállítást is.

 
 
komarom.hu
hirdetés