HAZA BELFÖLD Több száz ember a korrupció ellen

Több száz ember a korrupció ellen

760
hirdetés

42550 Mintegy 500 ember vett részt azon a szlovák parlament épülete előtt tartott tiltakozó akción, amelynek résztvevői elsősorban a politikusok és a politikai pártok korrupciója elleni tiltakozásuknak kívántak hangot adni. Az esős időjárás ellenére délután három óra előtt kezdték meg az emberek a gyülekezést a Dubček-téren, ahonnan kb. fél óra múlva átvonultak a köztársasági palota elé, majd 17.00 óra előtt megérkeztek a Kormányhivatal épülete elé a Szabadság-térre.
„Politikai pártok nélküli szabad polgárt” – állt az emelvényre kifeszített transzparensen, ahonnan a szónokok a jelenlévőkhöz szóltak. A szervezők a mai akciójukat a „Korrumpálódott politikusokkal szembeni ellenállás” jegyében tartották, és a köztársasági elnököt felszólították a kormány leváltására és a parlament feloszlatására.
A biztonságot és a közrendet a rendőrség felügyelte. A szónokok felhívták a résztvevők figyelmét az esetleges felbujtókra is és a törvények betartására szólították fel a résztvevőket. „A tiltakozó akció zavartalun zajlott, a rendőrség az eldördülő ágyúdörgést kivéve nem észlelt rendbontást, amelynek kapcsán három személyt előállítottak” – jelentette ki Karina Považanová pozsonyi rendőrségi szóvivő.

TASR nyomán dé, Felvidék.ma
Fotó: TASR

hirdetés
Previous articleMegkezdődtek a megyei választások
Next articleKomáromi autótesztelő: Ford Kuga 2.0 TDCi Titanium X: A kategória egyik legjobbja