HAZA HÍR-MIX Tízezer liter gázolajat loptak el hajókból Dél-Komáromban

Tízezer liter gázolajat loptak el hajókból Dél-Komáromban

763
hirdetés
Illusztráció
Illusztráció

    Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint csütörtökön este tetten érték egy úszódaru személyzetét, amint egy hajóból a daru titkos tárolójába fejteti át az üzemanyagot. Az összehangolt nyomozás kiderítette, hogy 2013 februárja óta a hajóskapitányok tudtával rendszeresen megcsapolták a kikötő hajók üzemanyagkészletét.
    A hajók kapitányai előre tudatták a daru bérlőjével, mikor érkeznek és mennyi üzemanyag maradt az uszály tankjában. Az elkövetők alkalmanként 500-4000 liter mennyiségű gázolajat fejtettek le, literenként 150 forintot fizettek a hajó személyzetének. A tettenéréskor az úszódaru titkos tartályában 900 liter gázolaj várt elszállításra.
    A gyanúsítottak a daruból kannákba töltötték az üzemanyagot, melyet 300 forintos literenkénti átlagáron értékesítettek. Az elsődleges információk szerint 2013 februárja és júliusa között legalább tízezer liter gázolajat adtak el.
    A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban 45 embert állítottak elő. Az ügyészség öt gyanúsított előzetes letartóztatást indítványozta.

MTI

hirdetés
Previous articleHajléktalanok mondják az időjárás-jelentést a cseh televízióban
Next articleInterjú Kovács András Péterrel és Kőhalmi Zoltánnal