HAZA DUNATÁJ Tíz évvel ezelőtt kezdődtek a komáromi városi cégek furcsa gazdálkodási manőverei

Tíz évvel ezelőtt kezdődtek a komáromi városi cégek furcsa gazdálkodási manőverei

1405
hirdetés

A képviselők nem látnak, nem beszélnek és nem hallanak…

A három majom elhíresült szobraként jellemezhetnénk a komáromi képviselő-testület azon tagjait, akik még Bastrnák Tibor polgármestersége idején lelkes igyekezettel járultak hozzá a városi cégek szétdarabolásához és ahhoz, hogy azokban átláthatatlan szabadrablás induljon el.

Téved, aki azt hiszi, hogy mindennek vége. A városi képviselő-testület 38. ülése folytatásán ez a folyamat ismét bebizonyosodott, hiszen egymásnak ellentmondó jelentésekkel is szembesülhettünk. Miközben a város jogásza rendőrségi feljelentést készített elő, a főellenőri jelentés csak a korábbi intézkedések be nem tartásával, a gazdasági könyvelés hiányosságaival foglalkozott. Érdekes volt, hogy amikor a Calor fűtőművek igazgatója, aki Andruskó Imre kérdésére válaszolva elmondta, hogy bizony gazdasági problémák miatt ők sem fizetnek a városnak bérleti díjat, a képviselő gratulált az eredményekhez és biztatással is szolgált, mondván: Csak így tovább!
Nagy Tamásnak a teljesen szétzilált állapotú Comorra servis céget kellene talpra állítania, viszont a városvezetéstől ugyan kapott útmutatást, az azonban a képviselők részéről nem mindig találkozik megértéssel. Hónapok óta folyik a termálfürdő gázleválasztó állomásának beszerzése akkor, amikor napjainkban a fürdő üzemeltetése valójában csaknem életveszélyes. Mint arról már írtunk, a korábbi gázleválasztót Bastrnák Tibor polgármestersége alatt szétszedték, elszállították, a semmit pedig
százezerért eladták a városnak…

 

DUNATÁJ HETILAP 8/2018

kép: pixabay.com

 

hirdetés
Previous articleTéli úszók hagyományos találkozója Gútán
Next articleBeszélgetés dr. Máriási Lászlóval